10 x zomerse uitjes voor het ultieme vakantiegevoel in Nederland

Op zoek naar het ultieme vakantiegevoel? Daarvoor hoef je echt geen duur ticket te boek naar de andere kant van de wereld. Ook met dagjes uit en weekendjes weg in ons eigen land kan het voelen alsof je even heel ver weg bent van thuis. Natuurlijk moet je dan wel weten waar je moet zijn, dus daarom tippen wij in dit artikel 10 zomerse activiteiten.

  1. Dineren op de meest unieke locaties met de Maaltuin

Wij zijn groot fan van de Maaltuin en zijn inmiddels al bij drie edities geweest. Voor wie de Maaltuin niet kent: dit is een rondreizend pop-up restaurant dat het hele jaar door van de een naar de andere bijzondere locatie reist. Zo strijken ze elk jaar neer in de tuin van Paleis Soestdijk, dineer je ondergrond in een bunker bij Fort bij Rijnauwen en momenteel heeft de Maaltijd de deuren geopend op Vliegbasis Soesterberg. 

Wat kun je verwachten? Vijfgangen inclusief een wijn- of mocktailarrangement voor 100 euro. Voordat je aan tafel gaat word je verwelkomt met een lekker drankje en kun je het enorme trein en de geschiedenis van de vliegbasis ontdekken doormiddel van een audiotour en zie je ondergrondse bunkers uit die tijd waar je ook doorheen kunt lopen. 

Eenmaal aan tafel krijg je écht verrassende gerechten. Zo werkt de keuken veel met groenten en maken ze bijzondere combinaties, zoals een tartaar van gerookte wortel. Ook leuk: de bediening is niet te beroerd om je nog een glaasje bij te schenken dus je krijgt wel echt waar voor je geld. 

Wat ons betreft het ideale zomeruitje waarbij je heerlijk eet, drinkt en het gevoel hebt even op vakantie te zijn!

Check hier alle locaties van de Maaltuin

  1. Het Amsterdamse Terrassen Festival

Na een spectaculaire wintereditie in de Gashouder is het tijd om het grootste terras weer naar buiten te verplaatsen. Het laatste weekend van juli tovert het Rembrandtpark in Amsterdam om tot een groot terrassenfestijn waar zaken als Brasserie van Dam, BAUT en Ron Gastrobar Indonesia in elk geval van de partij zijn. 

Maar het Terrasenfestival is veel meer dan een borrel- en eetfestijn want daarnaast kun je hier ook je heupen losgooien bij de Silent Disco en de sterren van de hemel zingen in de Karaoke Bar. 

Het Amsterdamse Terrassen Festival
Datum: 27 t/m 30 juli
Tickets zijn hier verkrijgbaar kosten op donderdag 22 euro en op de andere dagen 24,50 euro per stuk

  1. Huur een fluisterbootje in Monnickendam

Op zoek naar een plek in de natuur om te chillen, te genieten, lunchen en varen? Theetuin Overleek, gelegen in het pittoreske Waterland, voldoet aan alle criteria voor een ultieme vakantiedag in eigen land. De theetuin is eigenlijk een klein boerderijtje waar je kunt neerploffen op de veranda, in het gras aan het water met uitzicht over de weilanden en waar je ook nog eens prachtig kunt bootje varen.

Onze hele ervaring lees je in dit artikel.

  1. Glamperen voor avontuurlijke (solo)reizigers bij RØSTIG

Zin om er even tussenuit te knijpen maar heb je niet genoeg vakantiedagen meer? Twee jaar geleden opende Røstig de deuren van hun prachtige Glamping waar je samen, maar ook als solo-reiziger terecht kunt. Wij als single’s en soloreizigers weten als geen ander hoe lastig het soms is om iemand te vinden die met je meegaat op vakantie dus wij zijn helemaal blij met zo’n plek als dit!

Wees zeker niet bang dat je je gaat vervelen want bij Røstig kan je inderdaad tot rust komen, maar er staan ook allerlei toffe activiteiten op de planning zoals yoga, meditatie, een mindfull wandeling en breathwork. 

Bij Røstig weet je in elk geval zeker dat je weer opgeladen thuis komt. 

Reserveren bij RØSTIG doe je hier

  1. Overnachten in een Boomhut met uitzicht over het Amsterdamse IJ

Romantischer en avontuurlijker dan dit wordt het haast niet. In onze hoofdstad, aan de overkant van Amsterda Centraal Station ligt het Mandela Huisje verstopt. Dit is een verborgen parel die de meeste Amsterdammers en zeker toeristen niet weten te vinden. Op dit fijne plekje kun je ‘s avonds heerlijk bij een kampvuur zitten borrelen maar ook kun je er in een boomhut overnachten waarbij je ‘s avonds een prachtig uitzicht hebt over IJ en de verlichte stad. 

De boomhut is wel heel krap, maar daardoor des te knusser en je doucht buiten onder een koude regendouche. Luxepoezen kunnen dus beter thuis blijven 😉. 

Reserveren bij het Mandelahuisje doe je hier.

  1. Festivals Landjuweel en Georgies op Ruigoord

Dit zijn by far onze favoriete festivals deze zomer en dat komt mede doordat ze georganiseerd worden in het kunstenaarsdorpje Ruigoord. Ruigoord ligt iets buiten de stad en het dorpje heeft zoiets magisch. Zodra je het dorpje binnenstapt wil je er eigenlijk nooit meer weg en dat hoeft eigenlijk ook niet want festival Landjuweel duurt maar liefst vier dagen en elke dag is er een speciaal programma waarbij je kan genieten van theater, kunst, cacaoceremonies, optredens en dj’s. Dit jaar pakt de organisatie nog grootser uit want Ruigoord bestaat deze zomer 50 jaar en daarom is er de hele zomer elk weekend wel iets leuks te doen.

Mocht je na Landjuweel nog zin hebben in een feestje in Ruigoord dan kun je een maand later ook nog terecht bij Georgies Festival. Dit festival draait meer om elektronische muziek maar de Ruigoord-sfeer blijf je proeven.

Data Landjuweel: 27 t/m 30 juli. Tickets zijn hier verkrijgbaar
Data Georgies: 25 en 26 augustus. Tickets zijn hier verkrijgbaar

7. Logeren bij Tuinhotel Tralala

Tuinhotel Tralala is een plek om verliefd op te worden. Op deze camping verhuren ze allerlei bijzondere accomodaties waar jij helemaal tot rust kan komen. Denk aan slapen in een oude schoolbus, een retro caravan of een luxe tuinkamer. Alles op dit terrein is ontzettend retro ingericht en daar zijn wij helemaal gek op. Het hotel ligt aan de Vinkeveense Plassen, dus een ideale plek voor een zomerse mini-vakantie.

Reserveren bij Tuinhotel Tralala doe je hier

8. Relaxen bij de fijnste strandtenten van Nederland

Natuurlijk mag het strand niet ontbreken in dit rijtje. Zelf houden wij niet van liggen bakken tussen de massa’s mensen, maar geven we de voorkeur aan plekken waar geen grote groepen mensen komen en waar je kwalitatief goede wijn en eten hebt.

In dit artikel vind je onze favoriete strandtenten.

andere artikelen