Festivalseizoen 2024: 10 x zomerse feestjes die je niet mag missen

Na een lange koude, donkere en regenachtige herfst en winter is er geen beter vooruitzicht dan het festivalseizoen. Gelukkig kan het aftellen alvast beginnen want het eerste grote festival het jaar staat voor de deur. Omdat het in Amsterdam stikt van de nieuwe en oude vertrouwde festivalletjes zetten wij ook dit jaar weer onze favorieten voor je op een rij. 

  1. Komm Schon Alter (18 mei)

Komm Schon Alter ken je waarschijnlijk al jarenlang van de altijd veel te gezellige clubfeestjes maar sinds een paar jaar is er ook een net zo gezellig festival. Ook daarvoor geldt dat je 24+ moet zijn om naar binnen te mogen want ‘kids zijn niet welkom op de dansvloer’. Voor de dertigers onder ons klinkt dit misschien erg jong, maar laat je niet afschrikken want op Komm Schon Alter ligt de gemiddelde leeftijd een stuk hoger. Daarnaast heeft het festival een ontzettend trouw publiek, waardoor je vaak dezelfde mensen tegenkomt en je, voordat het helemaal losgaat, je het gevoel hebt op een gezellige borrel te zijn beland. 

Ook de line-up is nooit teleurstellend. Met in elk geval Aron Friedman, Carlos Valdes, Fritz Kalkbrenner, Mees Salomé, Miss Melera en Olivier Weiter op het programma en het altijd leuke Komm Schon Alter-publiek weet je dat het met de ingrediënten helemaal goed zit. 

Datum: zaterdag 18 mei
Tijdstip: 12:00 – 23:00 uur
Locatie: De Tuinen van West, Amsterdam
Tickets zijn hier te koop

2. De Zon Festival (19 mei)

Op Pinksterzondag kun je zoals altijd terecht bij het festival De Zon in de Tuinen van West in Amsterdam. Als je een keer iets anders wilt dan alleen maar dansen op technomuziek dan is dit de place to be want de Zon is een en al gezelligheid met verschillende stages en allerlei muziekgenres. Van hiphop, techno, apreski, lekkere 90’s, tot de lekkerste aftermuziek. De line-up? Die blijft tot op de dag zelf geheim.

Heb je zelf een gouden keeltje? Dan kun je uiteraard weer terecht bij de karaoketent. Wees voorbereid want dit feestje loopt altijd gigantisch uit de hand.

Datum: zondag 19 mei
Tijdstip: 12:00 – 23:00 uur
Locatie: De Tuinen van West, Amsterdam
Tickets zijn hier te koop

Credit: Anne Harbers

3. Weekender: Bosburcht Festival (13 t/m 17 juni)

De eerste zomereditie van Bosburcht belooft een vierdaags spektakel te worden met zowel indoor- als outdoor stages. Na een succesvolle indoor editie op het landgoed van Kasteel de Berckt in november, verplaatst het schouwspel zich nu gedeeltelijk naar buiten. 

Wij zijn naar veel eerste edities van festival geweest en die edities zijn meestal de allerleukste. Vaak zijn de festivals dan nog intiem en alleen de echte partyliefhebbers komen er op af. Het festival klinkt een beetje mysterieus en creatief en dat maakt ons ontzettend nieuwsgierig.

Bosburcht vindt plaats in twee gigantische kastelen en met alle kunst en antieke objecten rondom de dansvloer en verspreid over het landgoed zorgt dit volgens de organisatie voor een ‘unieke vibe’.

We verklappen alvast dat Tom Trago een dikke set van 12 uur lang zal draaien en verder vind je alle info over dit festival in ons uitgebreide artikel.

Datum: donderdag 13 juni t/m maandag 17 juni
Tijdstip: 62 uur nonstop feesten
Locatie: Kasteel de Berckt in Baarlo, Limburg
Tickets zijn hier te koop

4. Weekender: Lago Lago Festival – Stroombroek (vrijdag 29 juni tm zondag 30 juni)

Vorig jaar verklapte presentator Tim den Besten dat Lago Lago de verrassing van het festival zou worden en daar had hij helemaal gelijk in want de eerste editie vorig jaar was een mega succes. Zo’n succes dat veel mensen die geen Wildeburg-kaartjes konden bemachtigen dit jaar nu overstappen naar Lago Lago.

Op dit über gezellige meerdaagse festival, dat ruim is opgebouwd maar toch intiem aanvoelt, kom je zo ongeveer heel Amsterdam tegen en drie dagen en nachten lang kun je hier dansen, cocktails drinken strandhangen, trouwen met je beste vriend, opladen in de wellness en maak je de gezelligste vrienden op de camping.

Dit is echt zo’n festival waar je in je uppie naar toe kunt en honderden nieuwe vrienden maakt. Wat ons betreft is dit meerdaagsefestival het festival met het leukste publiek.

Line-up: Amê, Antal, Acid Pauli, CARISTA, David Funk, Doppelgang, Elias Mazian, Nuno dos Santos, Tsepo en nog veel meer heerlijke dj’s. 

Datum: vrijdag 28 juni t/m zondag 30 juni
Tijdstip: 10:00 – 03:00
Locatie: Stroombroek bij Braamt in de Achterhoek
Tickets zijn hier te koop

5. Weekender: Wildeburg (12 t/m 14 juli)

Een weekender die je ooit een keer in je leven meegemaakt moet hebben. Waarom? Eigenlijk vooral door het fantastische festivalterrein waar Wildeburg op wordt gegeven. Zoals elk jaar vindt Wildeburg nu ook weer plaats in Kraggeburg waar je aan het strandje kunt dansen, door het enorme bamboebos kunt verdwalen of even kunt uitrusten in de weilanden tussen de paarden. Wildeburg is één groot avontuur vol met verstopte holletjes, leuke stages en andere verrassingen. Trommel al je leuke vrienden op en probeer last minute nog even een kaartje via Ticketswap voor jezelf te regelen. 

Datum: vrijdag 12 t/m zondag 14 juli
Tijdstip: Nonstop feest
Locatie: Kraggenburg
Wildeburg is dik uitverkocht, dus probeer het via Ticketswap

6. Georgies Wundergarten (19 en 20 juli)

Vorig jaar heeft Ruigoord een prachtig nieuw en groot terrein geopend vol met verstopte en mysterieuze plekjes en dat betekent nog meer plek om te verdwalen in het magische kunstenaarsdorpje

Kaartje gescoord? Dan is de volgende stap om op zoek te gaan naar een kleurrijke outfit want hier kun je zeker niet aankomen in een standaard zwart jurkje. Bij Georgies kun je helemaal uitpakken en jezelf volledig uitdossen zonder dat iemand je raar aankijkt. 

Qua muziek moet je denken aan techno/house/disco en de stages zijn al een kunstwerkje op zich. De line-up blijft elk jaar een geheim en dat kan je misschien ervan weerhouden om een kaartje te kopen maar wij beloven je dat deze totaalbeleving helemaal de moeite waard is.

Datum: vrijdag 19 en zaterdag 20 juli
Tijdstip: 12:00 – 1:00
Locatie: Ruigoord, Amsterdam
Tickets zijn hier te koop

7. Zongeluk (10 augustus)

Zin in het allerleukste, gezelligste en meest intieme strandfeestje vol met alleen maar leuke mensen? Dan mag je Zongeluk zeker niet overslaan. De organisatie van Wolvenroedel zit achter dit heerlijke feestje dat dit jaar weer op Bodhi Beach in Zandvoort plaatsvindt. De hele dag met je blote voeten dansen op de beste technodeuntjes. Wie wil dat nou niet?

Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten want een ticket kost je slecht 22 euro. Kijk, daar worden we blij van toch?

Datum: zaterdag 10 augustus
Tijdstip: 13:00 – 23:00 uur
Locatie: Bodhi Beach, Zandvoort
Tickets zijn hier te koop

Credit: Ulrich Grūn

8. Weekender: Landjuweel (15 t/m 18 augustus)

Hoewel dit ongeveer een van de laatste weekenders is, staat Landjuweel al jaren op nummer 1 in onze lijst van favoriete festivals. Ten eerste wordt het festival gehouden in het kunstenaarsdorpje Ruigoord en ten tweede is het festival totaal anders dan andere. Hier leef je vier dagen in een compleet andere wereld vol muziek, theater, kunst, natuur en zelfontplooiing, Elke dag is het een magisch feestje op Landjuweel, met als hoogtepunt de jaarlijkse ‘Beeldenroute’ op de zaterdagavond. In een stoet van creatievelingen maak je een wandeling langs beelden, projecties en acts van beginnend kunstenaars. Dit is een hysterische happening waarbij jezelf ook verkleed kan kan. Het kan hier allemaal niet gek genoeg. 

Datum: donderdag 15 t/m zondag 18 augustus
Tijdstip: Nonstop feest
Locatie: Ruigoord, Amsterdam
Tickets zijn hier te koop

9. ZeeZout Festival (31 augustus)

Op dit festival kun je allerlei soorten stijlen verwachten. Denk aan dikke technoknallers, trance-songs, funky house en UK garage. Een ding is zeker: met ZeeZout sluit je het Amsterdamse festivalseizoen keihard af.

Op de line-up staan dj’s als: Mall Grab, Narcsiss, Sally C & Elias Mazian, Dj Europarking en Superstrings

Datum:zaterdag 31 augustus
Tijdstip: 12:00 – 23:00 uur
Locatie: De Tuinen van West
Tickets zijn hier te koop

10. Into The Woods (20 en 21 september)

Het festivalseizoen sluiten wij al jarenlang het liefst af bij Into The Woods-festival in Amersfoort. Het festival is in 13 jaar tijd uitgegroeid tot één van de populairste festivals. Overdag kun je genieten van de altijd keiharde line-up, kabouter-karaoke, hottubs en het prachtig versierde terrein vol met fantastische kunstwerken. ‘s Avonds is het hele bos verlicht en waan je je in een magische sprookjeswereld. 

Qua line-up moet je denken aan grote namen maar ook geeft Into the Woods maar al te graag een podium aan nieuwe underground dj’s.

Wie nog steeds terugverlangt naar Wildeburg moet hier zeker een kaartje voor kopen want het wordt georganiseerd door dezelfde mensen, je vindt er dezelfde stages en ook hier kun je heerlijk verdwalen.

Datum: 20 en 21 september
Tijdstip: 12:00 – 1:00 uur
Locatie: Amersfoort
Tickets zijn hier te koop

andere artikelen