Bosburcht: het nieuwe zomerfestival rondom een giga kasteel

Credit: gooshengeveld

De eerste zomereditie van Bosburcht belooft een vierdaags spektakel te worden met zowel indoor- als outdoor stages. Na een succesvolle indoor editie op het landgoed van Kasteel de Berckt in november, verplaatst het schouwspel zich nu gedeeltelijk naar buiten. Van 13 tot 17 juni 2024.

Bosburcht Festival vindt plaats op een van de meest unieke locaties in Nederland. Er staan twee gigantische kastelen in een prachtige bosrijke omgeving. Met alle kunst en antieke objecten rondom de dansvloer en verspreid over het landgoed, zorgt dit volgens de organisatie voor een ‘vibe’ die je nog bijna nergens anders hebt gezien. 

Credit: Jitske Nap

Zes verschillende stages

In één van de kastelen vind je meerdere podia, waaronder De Kapel. Hier staan vele artiesten die wekelijks grote festivals afsluiten in een unieke, intieme setting. Lokale helden Tjade en Moody Mehran, maar ook internationale toppers als Spray, Maara & Angel D’lite.

Credit: Anne Harbers

Tussen de bomen en bij het water ontpoppen twee stages met een uitgekiende line-up. De Vijver heeft een ‘groovy house sound’ met dj’s zoals Kristy Harper. Daar mag je ook zwemmen op de beat.
Op de stage Het Woud, met een prachtig bladerdak, draaien veel Berlijnse dj’s zoals Franca, Heimlich Knüller en Madmotormiquel.
In de nacht worden de historische kasteelkamers gevuld met energieke dj-sets en kunnen liefhebbers tot in de vroege uurtjes knallen. De Cocktailbar, een ouderwetse salon met klassiek behang en hoge ramen, ontvangt de eerste zonnestralen van de dag. Op deze stage worden alleen 6 of 12 uurs sets gedraaid. Producer en dj Tom Trago pakt de 12 uur set.

Dwaal je rijk

Het muzikale programma wordt ondersteund door een flinke lading creatieve projecten, lichtinstallaties, kunst, foodtrucks, een markt en een speciaal 5-gangen diner voor de liefhebber. Ook is er Het Helende Bos’ waar je alle dagen mee kan doen aan verschillende soorten yoga of bijzondere ceremonies. 

Bijna uitverkocht

Alle early birds zijn uitverkocht en ook de kasteel-hotelkamers met eigen badkamer en toilet, waarin je het hele weekend op een unieke manier kunt overnachten, zijn uitverkocht. Gelukkig kan je je tentje of camper nog kwijt op de camping

andere artikelen