Weekendtip: De Indische boozy brunch bij Mama Makan

Aan de Sarphatistraat in Amsterdam Oost zit in het Hyatt Hotel het prachtig gestylde restaurant Mama Makan gevestigd. Bij deze spot, die sinds vorig jaar zomer open is, proef je de Indische keuken. Best een bijzondere en gewaagde keuze, aangezien veel hotelrestaurants, afgezien van de sterrenzaken, qua keuken veel op elkaar lijken en zich vaak voor 'veilig' gaan.

Door Anne Tonen

Mama Makan durft het dus aan om anders te zijn. Al helemaal op zondag, wanneer ze een ‘boozy brunch’ organiseren waarbij je de hele middag je tegoed kan doen aan allemaal lekkere sateetjes en andere Indonesische snacks.

indo brunch

De brunch start aan het buffet waar een aantal kommen met allemaal lekker staat gevuld. Het is onder andere de bedoeling dat je hier je eigen Gado Gado gaat klaarmaken. Pak wat rijst, ei, spitskool en kroeppoek bij elkaar, gooi dit in een kom en mix het af met sambal en pindasaus. Tadaa, je eerste gerechtje is klaar om op te eten.

Door naar het hoofdgerecht, wat bestaat uit acht Indonesische gerechtjes die je van de kaart kan uitkiezen. Denk hierbij niet aan een enorme rijsttafel, zoals je wellicht gewend bent van een Indisch restaurant. Bij Mama Makan draait het om fine dining en dus worden de gerechtjes in kleine porties geserveerd.  

mama makan

Hoewel ik op geen een gerecht iets aan te merken had, had ik wel een aantal favorieten. De rendang, de in knoflook gebakken garnalen en het lamsvlees in kokosnootmelk zijn naar mijn mening grote aanraders. Het vlees is ontzettend mals en goed op smaak gebracht. Al deze gerechtjes kun je delen, maar je kunt ze ook per persoon bestellen. Mocht je daarna nog ruimte over hebben voor een dessert, dan heb je op de buffettafel keuze uit zo’n vijftien verschillende zoete lekkernijen. Van zoete puddinkjes, taartjes, yoghurtjes tot verschillende verse fruitsoorten. Stiekem misten we de spekkoek wel een beetje.

Maar wat kost dit nu allemaal, vraag je je waarschijnlijk af. Niet veel! Voor onbeperkt eten van het buffet betaal je slechts 35 euro. Gooi daar een tientje bovenop en je krijgt er ook nog eens onbeperkt drankjes (wijn, bier, fris, koffie en thee) bij. Ideaal voor een familiebrunch of een uitje met je vriendengroep!

Reserveren: mamamakan.com
Adres: Spinozastraat 61, Amsterdam

andere artikelen