Zo vind je de bikini die het best bij jouw figuur past

Het is zomer en dat betekent dat we massaal op vakantie gaan en dus op zoek moeten naar een nieuwe bikini. Voor veel vrouwen een lastige klus. Dan is het bovenstukje weer te klein of te groot, je billen komen er niet mooi in uit of je vindt je buik te dik. Herkenbaar? Wij hebben speciaal voor jou een paar tips op een rijtje gezet zodat je weet welke badmode je het best kunt dragen met jouw prachtige figuur.

Peervormig

Schermafbeelding 2017-07-21 om 13.04.02

Heb je een peervormig (slanke schouders en taille en bredere heupen) figuur? Leg de nadruk dan vooral op je bovenlichaam. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een strapless bikini, zodat je schouders breder lijken en waardoor ze meer in verhouding staan met je heupen. Wil je de nadruk juist niet op je heupen leggen? Kies dan voor een broekje met een hogere taille. Hiermee lijken je heupen smaller en kun je een eventueel buikje goed verbergen.

Appelvormig

Schermafbeelding 2017-07-21 om 12.55.40

Heb je smalle heupen, slanke benen maar ben je wat voller aan de bovenkant? Met een lager en/of hoog uitgesneden bikinibroekje verleng en accentueer je jouw bovenlichaam en lijken je benen langer. Ook ideaal voor kleine vrouwen. Een buikje verhullen doe je met een high-waist bikinibroekje of door te kiezen voor een badpak met plooien rond je taille.

Atletisch

Schermafbeelding 2017-07-21 om 12.58.55

Vrouwen met een atletisch figuur en subtiele rondingen kunnen meer rondingen creeëren door te kiezen voor een wat meer opvallende bikini. Ga bijvoorbeeld voor een top met ruches, franjes en prints. Zo creeër je meer volume. Om je billen en heupen er nog beter uit te laten komen kan je het beste voor een klein bikinibroekje kiezen met touwtjes aan de zijkant.

Zandloper

Schermafbeelding 2017-07-21 om 13.00.05

Bij een zandloper-figuur staan de schouders en heupen mooi met elkaar in verhouding en is de taille smal. Het mooiste is natuurlijk om de nadruk op je slanke taille te leggen. Dit doe je door te kiezen voor een haltertop. Heb je grote borsten? Zorg er dan voor dat je ze goed ondersteund met een bikini met beugel en rechte bandjes.  

Plank

Schermafbeelding 2017-07-21 om 13.02.14

Bij een plankfiguur zijn schouders, taille en heupen ongeveer even breed. Bikini’s met een druk printje of donkere kleuren zijn ideaal voor dit type lichaam. Een print die je beter niet kunt dragen is de verticale streep. Die benadrukt namelijk alleen maar dat je weinig vormen hebt.  

* Meer tips en leuke bikini's/badpakken vind je op de website van Hunkemöller
* Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hunkemöller 

andere artikelen