10 kilo afvallen zonder crash dieet: Yael Water ging de strijd aan met de kilo’s

Acht kilo afvallen, was haar doel. Ik ontmoet Yael Water (29) in een café waar we onder het genot van een wijntje haar strijd tegen de kilo’s bespreken.  Als ze mij een foto laat zien van afgelopen oktober, is het verschil met nu duidelijk te zien. Ik ben benieuwd naar het verhaal van deze stoere dame.

Door: Suzanne Borghart

Je viel in ruim vier maanden 10 kilo af, heb je dan een crash dieet gevolgd?

“Zo mag je het dus absoluut niet noemen. Het is echt een nieuwe leefstijl die je aanleert. Met ReSeth leer je eten volgens het Paleo principe. Dat houdt in dat je koolhydraten zoveel mogelijk laat staan en die opvult met groente, eiwitten, noten, zaden, en vlees en vis. ’s Ochtends begon ik bijvoorbeeld met geitenyoghurt en fruit, en mijn lunch was dan een goedgevulde salade met een eitje, kip en groente. Daarnaast sport je (minstens) drie keer per week waaronder één keer personal training. Van tevoren dacht ik dat ik brood ontzettend zou missen, maar dat is dus helemaal niet zo. Je kunt met dit schema zes kilo in zes weken afvallen, ik ben wel vanaf het begin eerlijk geweest: ik  laat m’n wijntje niet staan, haha.”

Yael tijdens een etentje. Kort hierna besloot ze om de strijd tegen de kilo's aan te gaan.
Yael tijdens een etentje. Kort hierna besloot ze om de strijd tegen de kilo's aan te gaan.

Wat was het moment waarop je dacht: ik wil afvallen?

“Het was eigenlijk toeval dat ik hiermee begon. Een vriendin van mij deed het al en haar ‘buddy’ viel weg, dus heb ik haar plaats ingenomen. Ik zat toen niet lekker in mijn vel. Ik ging op foto’s niet snel vooraan staan en voelde me niet lekker in bikini. Bovendien vergat ik mezelf en at ik vaak mee met het eetpatroon van mensen om me heen. Dat wilde ik veranderen. In eerste instantie zette ik in op acht kilo, maar inmiddels ben ik meer dan tien kilo kwijt.”

En voel je je nu zelfverzekerder?

“Absoluut. Ik ben laatst voor het eerst naar de sauna geweest en dat had ik hiervoor nooit gedaan. Nu denk ik, ik gooi die badjas wel uit hoor, geen probleem. Het geeft een enorme kick om je lichaam zo te zien veranderen. Kleding zit beter en ik maak me geen zorgen meer over die bikini. In januari wil ik de personal training weer oppakken om nog wat strakker te worden.”

yael afvallen 1

Hoe reageert je omgeving op je gewichtsverlies?

“Iedereen is super trots. Ik krijg veel reacties van mensen die nooit hadden gedacht dat ik te zwaar was. Je zag het ook niet echt aan me doordat ik heel geleidelijk aankwam en nooit echt dik was. Toch was ik zwaar en ben ik rondom mijn taille inmiddels meer dan 12 cm kwijt. Op dit moment ben ik tevreden met mijn gewicht en mijn uiterlijk. Mijn oma zei wel dat ik niet meer moest afvallen, omdat er dan niets meer van me over zou blijven, haha. Dat valt wel mee, ik wil mijn huidige shape gewoon graag behouden.”

Heb je nog tips voor iedereen die een paar kilo kwijt wil?

“Investeer in jezelf. Het was niet goedkoop maar het is het geld zo waard. Het sporten kost tijd maar ook daar wen je aan. Bovendien kom je op een gegeven moment in een flow waardoor je het sporten en het eten gaat waarderen. Ik eet af en toe nog steeds een frikandel speciaal en heb tijdens mijn afvaltraject ook gezondigd tijdens een weekend Berlijn. Het moet wel leuk blijven. Juist daardoor is het heel goed te doen.”

Lees hier nog meer succesverhalen:
Marina viel 25 kilo af: "Ik ben eindelijk gelukkig met hoe ik eruit zie"
Op een gezonde en leuke manier afvallen met Healthy Sisters
Foodblogger Mitu eet geen vlees meer en viel 20 kilo af 
Jet van Nieuwkerk: "Geen gelukkig leven draait om meer dan gezond eten" 

andere artikelen