Mitu’s Food: Choco Nicecream

Heb jij al eens het internetfenomeen Nicecream al eens geprobeerd? Of het antwoord nou ja of nee is: deze heerlijke choco nicecream moet je zeker eens proberen. Blogs en Instagram staan vol met lekkere nicecream recepten. Het is een gezonde variant op ijs. Gezond omdat er geen suikers in gaan en omdat nicecream gewoon gemaakt is van fruit.

Maar het smaakt wel heel erg naar ijs, vooral dit recept. Nicecream is heerlijk als ontbijt, snack of als toetje. Deze choco nice cream is vooral een verwennerij in de avonduurtjes. De basis is bevroren bananenplakjes, maar het toffe is dat je de bananensmaak nauwelijks proeft! Waar de banaan wel goed voor is, is de zoete smaak en de structuur. De chocosmaak creëer je door de rauwe cacaopoeder die erin gaat en de fijngehakte chocolade. Dat laatste is verrukkelijk in dit recept en onmisbaar!

Recept choco nicecream voor 2 personen

– Gebruik 1,5 banaan per portie/persoon of 1 grote banaan per portie
– Rauwe cacaopoeder
– 2 kleine blokjes (10 gram) extra pure chocolade
– Scheut plantaardige melk of plantaardige chocomelk
– Een eetlepel vanille aroma (Dr. Oetker)
– Een handvol blauwe bessen

toetje

Bereiding choco nicecream

TIP: Haal de bevroren bananen uit de vriezer en laat 5 tot 10 minuten rusten voor je ze in de blender doet. Het scheutje melk is om de blender in beweging te krijgen door dat het dan vloeibaarder wordt. Je kunt tussendoor als nodig is (een) scheutje(s) bijvoegen.

– Snijd de bananen in plakken van 3 cm en stop ze in een diepvrieszak. Leg de bananen minimaal een nacht in de vriezer. Een paar uren is echt te weinig, dan smelt het ijs zo.

– Doe ongeveer 3 bananen in een blender, met 1,5 eetlepel rauwe cacaopoeder. Proef tussendoor of je de chocoladesmaak goed genoeg proeft. Zo niet: doe er meer van de cacaopoeder bij. Voeg ook de vanille aroma toe in de blender.

– Heb geduld met blenden/mixen. Het duurt even tot je een goede structuur krijgt en het kan zijn dat je een scheutje melk (of meerdere) moet toevoegen om de blender te laten draaien door de massa bananen. Er is namelijk vocht nodig om te mixen in een blender.

– Hak de blokjes extra pure chocolade heel fijn met een koksmes.

Serveer de choco nicecream in een kom, strooi de fijne chocolade eroverheen en versier met blauwe bessen.

andere artikelen