Mitu’s Food: Avocado toast met een Italiaanse twist

Gek op avocado? Met deze extra luxe avocado toast ga je goed genieten dit weekend. Het is gelukkig ook nog eens super simpel om te maken. Ik ben grote fan van avocado en stop m’n groene vriendje het liefst (bijna) overal in. Bij m’n broodjes hummus, in mijn salades, in taco’s en ga zo maar door.

Het leuke is dat avocado bij veel verschillende dingen past. Deze knapperige toast uit de oven heeft een Italiaanse smaak door het kleine beetje olijfolie extra vierge en door de gepureerde tomaat. Of nou ja, eigenlijk geraspt. Klinkt een beetje gek, maar uiteindelijk maak het niet uit wat je doet, als het maar goed smaakt. 

Ingrediënt voor 1 persoon:

* 2 Spelt- of volkoren boterhammen
* 1 Avocado
* 1 Tomaat
* 1 Eetlepel extravierge olijfolie
*  Zout en peper
* Stukje komkommer
* Snufje zout
* Chillivlokken, flink wat

Bereiding:  

Was de tomaat en rasp deze in een kommetje met een rasp. Het raspen gaat niet heel gemakkelijk (wie raspt er nou een tomaat :p), maar zorgt
ervoor dat de tomaat een soort puree wordt en het is zo klaar. Doe een eetlepel olijfolie in de tomatenpuree en roer. Voeg een beetje zout toe. Snijd de avocado in stukjes. Maak van de komkommer dunne sliertjes met een aardappelschiller of kaasschaaf. Rooster de broodjes of doe ze in de oven voor enkele minuten. Smeer de tomatenpuree op je toastjes, beleg met de avocadostukjes en komkommer. Strooi nog een klein beetje zout en wat chillivlokken over het geheel.

Tast toe en een fijn weekend 🙂

Meer recepten van Mitu Meatless Food vind je op haar website en natuurlijk op haar Instagram.

andere artikelen