Pasta carbonara is denk ik wel de meest bekende pasta die er bestaat. Er zijn veel varianten waar vaak room of andere vette producten in zitten. Maar wist je dat de traditionele ‘carbonara’ eigenlijk heel snel klaar is, weinig ingrediënten en geen room bevat?
Wat heb je nodig voor vier personen:
Ingrediënten
– 500 gr spaghetti
– 4 eieren (1 per persoon)
– 2 kippenbouillon blokjes
– 250 gr magere spekblokjes
– 2 teentjes knoflook
– 150 gr parmigiano reggiano flakes (kaas)
– Peper en zout naar wens
Bereiding
Kook de spaghetti samen met het de boullion blokjes zoals vermeldt staat op de verpakking.
Kluts de eieren samen met de fijn gemalen knoflook en 100 gram kaas. Laat dit even staan.
Bak ondertussen de spekjes en doe er de gare pasta bij. Mix dit vervolgens op laag vuur het ei mengsel er door heen en blijf het door elkaar husselen. Het ei mag niet stollen.
Maak het bord af met nog wat extra kaas en peper en zout naar wens.