Zelf ben ik gek op Frankrijk en al het eten wat daar vandaan komt. Sinds kort ben ik zelf aan het experimenten in de keuken met Franse gerechten en één van die eerste gerechten waar ik op oefende was de steak tartare. Aangezien ik via Instagram veel vragen kreeg over dit gerecht deel ik vandaag het recept met jullie. Wat ik je alvast kan verklappen is dat het absoluut niet moeilijk is en je binnen 20 minuten aan tafel kunt.
Dit heb je nodig voor twee personen:
300 kg kogelbiefstuk (vraag aan de slager of ze dit voor je fijn kunnen hakken)
3 tl peterselie, fijngehakt
3 tl bieslook, fijngehakt
3 tl kappertjes, fijngehakt
3tl cornichons, fijngehakt
3 tl olijfolie
1,5 el tabasco
1,5 el worcestersaus
3 tl ketchup
peper
zout
2 eigelen
Tip: serveer er stokfbood of Franse ovenfrietjes bij
Bereiding:
1. Zorg dat al het garnituur is gesneden en klaar staat
2. Het vlees kun je door de slager fijn laten hakken. Mocht je dit zelf willen doen: zorg dat je een scherp mes hebt om het vlees in hele kleine stukjes te hakken
3. Meng de garnituren en sauzen door het vlees en breng op smaak met peper en zout
4. Gebruik een kookring (te koop bij Blokker) om het bord mooi op te maken. Maak in het midden van de tartare een klein kuiltje en leg daar het eigeel in
5. Serveer het gerecht, eventueel met Franse ovenfrietjes of stokbrood