Soms heb ik echt cravings naar een lekkere pizza, maar om het dan toch nog een beetje ‘gezond’ te houden, kies ik niet voor de kant-en-klare diepvriespizza met minstens 1000 kcal, maar maak ik mijn eigen pizza. Deze maak ik dan wél met een kant-en-klare pizzabodem van bloemkool van Magioni, die zijn namelijk echt lekker en zo heb je ook binnen no-time een heerlijke pizza in de oven staan.
Wat heb je nodig?
- 1 bloemkool pizzabodem (Magioni)
- 100 gram gerookte zalm
- 4 eetlepels roomkaas light
- ½ rode ui in ringen gesneden
- ½ avocado in dunne plakken gesneden
- Ca. 1 theelepel verse dille fijngehakt
- 1 teentje knoflook
- Handje geraspte mozzarella (bol mozzarella kan ook)
- Handje rucola
- Citroensap, peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pers het teentje knoflook uit en meng met de dille en de roomkaas. Smeer de roomkaas over de pizzabodem en bedek met de rode ui en mozzarella.
- Bak de pizzabodem ca. 10 minuten in de oven, of in ieder geval totdat de mozzarella goed is gesmolten.
- Snijd de zalm in kleine stukjes en de avocado in plakken.
- Haal de pizzabodem uit de oven en bedek met de zalm en avocado. Druppel wat citroensap, peper en zout en strooi eventueel nog wat extra mozzarella erover.
- Zet de pizza nog een paar minuten in de oven totdat de zalm en avocado goed warm zijn en de mozzarella lekker is gesmolten. Haal uit de oven en garneer met wat rucola.