Zeventien dagen lang genieten van theater & live-muziek op de Parade in Amsterdam

Na Utrecht, Rotterdam en Den Haag is het rondreizend theaterfestival de Parade nu aangekomen in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. T/m 2 september kunnen cultuurliefhebbers genieten van maar liefst 75 verschillende voorstellingen van onder meer LuckyTV, Toneelgroep Oostpool, Henry van Loon & Alex Klaasen en Hadewych Minis. 

Voor bezoekers die het festival al in andere steden hebben bezocht kunnen ook in Amsterdam weer terecht, want in de hoofdstad staan weer een aantal nieuwe voorstellingen op het programma. Zoals Conny Jansen Danst, die een mix van dans en fystiek theater presenteert. Verder kun je kijken naar een voorstelling van Joost Spijkers, bekend van de Ashton Brothers. Hij zet in zijn voorstelling SPIJKERS vriendschap, hartstocht, drank, alledaagse dwaasheid en muziek centraal. En omdat onderzoek bewijst dat katten kijken gelukkig maakt, duikt Likeminds in de wereld van kattenfilmpjes (hier zijn wij vooral heel benieuwd naar). 

Met de boot naar de Parade

Voor wie geen zin heeft om dat hele eind te fietsen, kan vanaf Amsterdam CS de Parade-boot pakken naar het Martin Luther Kingpark. Aan boord deze Paradeboot kun je dansen in de Silent Disco en een drankje bestellen aan de bar. Vanaf Centraal Station duurt de boottocht ongeveer 50 minuten. Op Amsterdam Centraal Station is de Parade-installatie De Korte Ontmoeting te zien, van Studio Aldo Brinkhoff. Rederij Lampedusa vaart op 25 & 26 augustus en 1 & 2 september met een voormalige vluchtelingenboot naar het Paradeterrein. De kapiteins zijn de ‘nieuwe Amsterdammers’ uit Eritrea, Egypte, Somalië en Syrië die niet alleen de verborgen geschiedenis van de stad vertellen, maar ook hun eigen verhaal delen. Lampedusa vaart vanaf Dijksgracht 6 (Mediametic) naar het Martin Luther Kingpark, met deze boot kan je niet terug varen.

De Parade staat nog t/m 2 september in het Martin Luther King Park in Amsterdam en is tot die tijd dagelijks vanaf 14.00 tot 00.00 uur geopend. Meer info over het programma en de kaartverkoop vind je op deze website

andere artikelen