Faye’s recept: Ambachtelijke scones met clotted cream

Scones, wie kent ze niet? De combinatie van hartig, zoet en een beetje bitter zorgen voor een ware smaaksensatie. Ik heb er stiekem een beetje spijt van dat ik ze nu zelf kan maken want ik kan je vertellen: ze zijn nogal verslavend.
Ingrediënten voor 8 scones:
– 250 gr bloem
– 5 gr bakpoeder
– 100 gr boter
– 1 ei
– 1 eigeel (om te besmeren)
– 80 ml melk
– 2 el suiker
– snufje zout
– 1 zakje vanille suiker 

Ingrediënten voor de clotted cream:

– 125 gr slagroom
– 125 gr mascarpone

Bereiding

Verwarm de oven 15 minuten voor op 225 graden. 

Laat de 100 gram boter smelten in de pan. Voeg de bloem, bakpoeder, boter, 1 ei, suiker, zout en de vanillesuiker bij elkaar en kneed het tot een dik beslag. Voeg er vervolgens 70 ml melk aan toe en kneed dit nogmaals tot een egaal beslag.

Verdeel het beslag in 8 bolletjes van ongeveer 1,5 cm hoog en 6 cm breed op een bakplaat met bakpapier. Kluts het eigeel met de overige 10 ml melk en bestrijk hiermee de scones.

Terwijl de scones in de oven staan kun je de clotted cream maken. Mix de slagroom met de mascarpone tot een luchtige massa en je bent klaar. Tip: serveer er wat frambozen, jam of lemon curt bij. 

Meer recepten van onze foodblogger Faye vind je op haar Instagram en Facebookpagina en natuurlijk op YourDailyLife onder 'recepten'.

andere artikelen