De lekkerste visgerechten eet je bij vistheater/restaurant Pesca

Ook zo dol op vis? Dan moet je zeker eens gaan dineren bij restaurant Pesca op de Rozengracht in Amsterdam. In het pand waar voorheen het Arabische Nomads zat vind je nu een vismarkt waar in grote ijsbakken een uitgebreid assortiment aan seafood ligt uitgestald. Vers, betaalbaar en van goede kwaliteit. Daar wordt iedere visliefhebber toch wild van?

Door: Anne Tonen

Hoe het werkt? Dat leggen we je graag uit, want dit restaurant werkt met een uniek concept. Wanneer je binnenkomt krijg je van de gastvrouw een glaasje cava aangeboden. Vervolgens ga je in de rij bij de vismarkt staan en bekijk je op de borden welke soorten vis ze die dag aanbieden. Kies een paar verschillende soorten vis (wanneer je met zijn tweeën bent zijn vijf gerechtjes voldoende) en loop daarna door naar de wijnbar. Daar staat iemand op je te wachten die je van alles over hun brede assortiment aan wijnen kan vertellen. Kies de wijn die je lekker lijkt en loop vervolgens met je buzzer naar je tafeltje.

pesa wijn

Shared dining

De bereide vis haal je, wanneer de buzzer afgaat, op bij de visafslag (lees: bij de open keuken) en je deelt de gerechtjes met je tafelgenoten. Wij kozen voor tonijn, makreel, zeebaars, gamba's en calamares. Elk gerecht werd als een kunstwerkje op onze tafel gepresenteerd. Ook de bijgerechten, zoals frietjes, de rode bietensalade en gevulde champignons met kaas, zijn een aanrader om bij de heerlijke verse visgerechten te bestellen

eten pesca

Terwijl je aan het eten bent kan het trouwens gebeuren dat je een bel door het restaurant hoort rinkelen. Dit betekent dat er bepaalde vissoorten worden afgeprijsd. Waarom? Om geen vis weg te hoeven gooien. Naar mate de avond vordert zul je de bel dus vaker horen rinkelen. Houd je ervan om laat uit eten te gaan? Dan ben je bij Pesca dus erg voordelig uit. 

Ook als je in het begin van de avond aanschuift is de vis overigens erg betaalbaar. Omdat het restaurant met een self service-concept werkt, en er dus minder personeel rondloopt, kunnen ze de prijzen laag houden. Kortom, dit is een concept dat indruk heeft gemaakt en waar we heel snel weer terugkomen. 

Adres: Rozengracht 133, Amsterdam
Website: www.pesca-amsterdam.nl

andere artikelen