Een ideale vega lunch die snel klaar is en je ook makkelijk van tevoren kunt maken: wraps met falafelballetjes en een frisse dressing van tahini en limoen. Normaal gesproken maak je van tahini hummus, maar je kan er zoveel meer mee. Zo kwam ik erachter dat je er ook lekkere dressings kunt maken voor salades en zoals in dit recept, wraps. De dressing kan je na het maken nog ca. drie à vier dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Je kan ook voor een twist gaan en de wraps niet gebruiken, maar gewoon een salade maken van onderstaande ingrediënten. Hoe dan ook, heb je binnen no-time een heerlijke, voedzame lunch op tafel staan.
Wat heb je nodig?
(voor 2 wraps)
- 2 volkoren wraps
- Ca. 10 falafelballetjes
- 1 avocado in dunne plakken gesneden
- 1 kleine rode ui in ringen gesneden
- ½ rode ui in ringen gesneden
- Handje babyspinazie
- Handy rode kool fijngesneden
- Peper en zout
Voor de tahini-limoen dressing:
- 2 eetlepels tahini
- 1 limoen
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de wraps in de oven zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de groente zoals aangegeven en bak de falafelballetjes in een koekenpan met een beetje olie.
- Smeer de wraps in met de dressing van tahini en limoen, beleg met de avocado, babyspinazie, rode kool en rode ui. Leg hier wat falafelballetjes op, breng op smaak met peper en zout en rol de wraps op. Lunch is served!
Voor de tahini-limoen dressing:
- Meng 2 eetlepels tahini met het sap van 1 limoen en voeg ca. 2 à 3 eetlepels water toe totdat er een goede egale dressing ontstaat. Het kan zijn dat je nog wat meer water moet toevoegen. Breng op smaak met wat peper en zout.