Te weinig ruimte op je balkon? Wij weten dé oplossing!

Een nadeel van in een grote stad wonen is dat je vaak geen tuin hebt en het moet doen met een klein balkon waar je naast twee stoeltjes vrijwel niks meer op kwijt kan. Dankzij Arjen Spijkerman en Daan Meijners is dit probleem echter verleden tijd. Deze twee creatieve mannen ontwierpen de Balkonbar: een uniek en duurzaam product waarmee je het maximale uit je balkon haalt. 

Door: Anne Tonen

Als vrouw met twee linkerhanden raakte ik lichtelijk in paniek toen het pakket werd bezorgd. Samen met een vriend, wiens hulp ik voor de zekerheid al had ingeschakeld, las ik de simpele handleiding. Appeltje, eitje dacht ik! En dat was het ook echt. Ik als onhandige kluns zette deze bar, oké met een klein beetje hulp misschien van die vriend, in een uurtje in elkaar zonder dat er een boormachine, een zaag of ander ingewikkeld gereedschapsmateriaal aan te pas moest komen. Nee, om dit klusje te klaren heb je slechts een schroevendraaier nodig, ideaal!

20170424-IMG_4128

Borrelen en tuinieren op je mini-balkonnetje 

De balkonbar hangt inmiddels al twee weken aan mijn balkon en wat ik echt fijn vind is dat ik mijn wijnglas nu niet meer op de grond of de reling van mijn balkon hoeft te zetten. Verder is mijn balkon nu echt een plek geworden om gezellig te gaan zitten. Zet er een paar barkrukken voor en je hebt een prachtige (en goedkope) borrelspot! 

Maar wat de bar naar mijn mening helemaal afmaakt is de hangtuin, een ander product dat de mannen ook in hun webshop verkopen. Deze twee planken met ronde gaten erin kan je met touwtjes aan je balkonbar bevestigen en is ervoor bedoeld om plantjes in en op te zetten. Denk aan: kruidenplantjes, cactusjes of vrolijke bloemetjes. 

Heeft jouw balkon ook nodig een opknapbeurt nodig of heb je net als ik veel te weinig ruimte? Neem dan een kijkje op deze website en zorg ervoor dat jouw balkon ook ready is voor de zomer! 

* Handig om te weten: de balkonbar is geschikt voor elk bakon en is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. 

20170424-IMG_4105
Foto's: Amresh Jokhoe 

andere artikelen