Weg met die extra kerstkilo’s

Oliebollen, kerstkransjes, wijn, champagne en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wie heeft niet de afgelopen paar weken veel te veel gegeten en gedronken? Nu het nieuwe jaar is begonnen, is het tijd voor een schone lei. En hoe kun je dat beter doen dan te beginnen met goed voor je lichaam te zorgen. Dus weg met die extra kerstkilo’s en op naar een fit lichaam! Met deze drie tips maak je een goed begin:

1. Detoxen
deep-1920x1200-1024x640@Home 
Ontgiften of detoxen is het reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen. Ondanks dat het volgens het Voedingscentrum wetenschappelijk niet voldoende onderbouwd is dat deze methodes werken, zweren veel mensen bij detoxen. Wil jij het dit jaar toch eens gaan proberen? Dan zou je dit zelf thuis kunnen doen met bijvoorbeeld de sapjes van Juice Brothers. Je kunt kiezen uit 1 dag, 3 dagen of 5 dagen. Daarnaast kun je uit drie soorten detox kiezen: ‘Deep', ‘Deeper', ‘Deepest'. Wil je dus hardcore gaan dan kies je voor ‘Deepest’. Volgens Juice Brothers zou het dagelijks drinken van koudgeperste sappen gedurende de cleanse zorgen dat het lichaam een boost van vitamines en mineralen krijgt terwijl je spijsvertering tijd krijgt om uit te rusten. Voor meer informatie ga dan even langs bij Juice Brothers.

detox-1

Met begeleiding
Wil je het echt goed aanpakken? Kies dan voor begeleiding, want detoxen doe je niet zomaar. Onze foodblogger Faye heeft een eigen ‘Detox sapkuur’. “Het is belangrijk om aan een goede voorbereiding te doen. Gedurende de kuur ga je actief bezig met je gezondheid, dus alcohol, koffie en sigaretten zijn verboden. Ook is het verstandig om geleidelijk je vaste voedsel af te bouwen, zodat je lichaam alvast kan wennen en niet in eens een grote ‘klap’ krijgt. Laat in die dagen bijvoorbeeld deegwaren, zoals brood etc. staan. Ook peulvruchten, aardappelen en vlees /vis zijn voor die dagen niet handig om te eten”, vertelt Faye. 

Ben je eenmaal toe aan de sapkuur, zet dan niet de blender/slowjuicer direct op full speed. “Dit is voor het behoud van de vitamines van de groenten en fruit. En vergeet naast de sappen ook niet genoeg water/kruidenthee te drinken.”
Binnenkort meer over deze sapkuur op YourDailyLife.
Wil je begeleiding mail dan even naar: info@yourdailylife.nl 

detox-3

2. Sporten
Na die luie decembermaand is het tijd om weer te gaan bewegen. En wie heeft niet als voornemen om meer te gaan sporten/bewegen dit jaar? Volgens personal trainer Robin van Tintelen is het beste om alles zo snel mogelijk weer op te pakken. “Het meest voor de hand liggende, en tevens beste is om je gewone ritme weer zo snel mogelijk op te pakken. Dus ga sporten, en let weer op je eten, alsof er niets gebeurd is. Er zijn helemaal geen bijzondere maatregelen nodig. Als jij in december bent aangekomen, dan is dat het gevolg van te veel eten en te weinig bewegen. Dus dat is ook iets om zo snel mogelijk weer terug te draaien. En blijf vooral niet te lang 'hangen' bij wat erbij is gekomen: het is een nieuw jaar, dus een frisse start!”

Binnenkort lees je alles over nieuwste trends op het gebied van sport op YourDailyLife. 

3. Alcoholvrije maand
Het is tegenwoordig helemaal in om een maand geen alcohol te drinken. Het lijkt op het eerste gezicht ook helemaal niet moeilijk, maar begin er maar eens aan. Januari is eigenlijk ook wel de meest geschikte maand hiervoor, na die 'heftige' decembermaand. Maar ga bij jezelf na of je niet teveel gelegenheden hebt waar je de 'fout' in zou kunnen gaan. We proosten in januari maar al te graag op het nieuwe jaar. Een alternatief zou zijn om in maart mee te doen met IkPas. Vanaf 1 maart drink je dan 30 óf 40 dagen geen alcohol. Het is een initiatief van onder andere het Trimbos-instituut, zodat we wat bewuster met alcohol omgaan.

andere artikelen