Wil je op zaterdag een keer niet de hele dag brak in bed liggen? Of heb je binnenkort een vrijgezellenfeestje en wil je een keer iets anders doen dan paintballen of bowlen? De redactie van YourDailyLife ging op bezoek bij de Geitenboerderij in het Amsterdamse bos waar je, als je van dieren én kaas houdt, de allerleukste workshop kan volgen!

Een keer in de maand op zaterdag kan je je opgeven voor de workshop ‘geitenkaas maken’. Wij als kaasliefhebbers sprongen dan ook een gat in de lucht toen we een uitnodiging kregen van geitenboerderij Riddamerhoeve om een keer deel te nemen aan het programma.

Om 13.30 uur werden we ontvangen op de boerderij, waar we werden verwelkomt met koffie en thee. De groep die deelnam aan de workshop bestond uit zo’n vijftien mensen, met wie we al snel in gesprek raakten en waardoor de sfeer er al gauw in zat. Na lekker gekletst te hebben gingen we aan tafel en kregen we van de eigenaresse van de boerderij een leuke en leerzame uitleg over hoe de boerderij kaas verbouwt en hoe dit in zijn werk gaat.

Daarna was het de beurt aan ons om zelf aan de slag te gaan en ik kan je vertellen: ook voor onhandige mensen als ik, is dit een eitje. De details hoe je een kaasje maakt zal ik jullie besparen, want het is natuurlijk veel leuker om daar tijdens de workshop zelf achter te komen.

kaas maken

Nadat we klaar waren met het kaasje maken (de kaas moest even ‘rusten’), kregen we een rondleiding over de boerderij. Daar leven namelijk niet alleen maar geiten, maar ook varkens en kippen. We mochten de dieren voeren, de geitjes de fles geven en we mochten de beestjes zelfs melken.

varkens

Na een uurtje over de boerderij te hebben gewandeld was het tijd om weer terug te gaan naar de ontvangstruimte. Daar stond een heerlijke kaasfondue, uiteraard gemaakt van geitenkaas, met een flesje wijn voor ons klaar. We gingen aan tafel met ‘ons groepje’ en kletsten na over de gezellige middag.

kaasfondue

Toen we na een uurtje klaar waren met kaasfonduen was het tijd om ons zelfgemaakte geitenkaasje te bekijken. De een was iets beter gelukt dan de ander, maar dat deed gelukkig niks af aan de smaak zo ontdekten we een week later toen het kaasje rijp genoeg was om te eten. Het was nogal een flinke brok, waardoor we er de hele week van hebben kunnen genieten. 

kaas eindresultaat

Nieuwsgierig geworden naar deze leuke workshop? Reserveer je plekje hier. Spijt zal je er zeker niet van krijgen!

Geef een reactie