Van jongs af af aan namen mijn ouders mij mee naar Frankrijk om te kamperen en jaren later ben ik er nog even dol op. In slaap vallen en wakker worden in de natuur geeft zoveel rust en vrijheid dat ik het liefst nog elke zomer wel een paar nachten ga kamperen in een tentje. Maar die tent opzetten en al die spullen meesjouwen is toch altijd wel een heel gedoe en omdat ik een super druk leven heb en mezelf tegenwoordig wel een beetje meer comfort gun, besloot ik het dit jaar eens totaal anders te doen. Ik liet mijn ienieminietentje op zolder liggen en verruilde deze voor een Volkswagencamper.  Het enige wat we mee hoefden te nemen? Slaapspullen, een pyjama en eten en drinken. Voor de rest was gezorgd. 

Door Anne Tonen

Om eerlijk te zijn zagen Robert, mijn gay best friend en Your Daily Life-fotograaf, en ik er wel een klein beetje op toen we ’s ochtends vroeg in de trein naar Nieuwegein zaten om de Volkswagencamper op te halen. Wie gaat er namelijk nou voor zijn plezier kamperen terwijl de bladeren van de boom vallen, het keihard waait en het buiten 10 graden is? Pech met het weer hadden we dus wel een klein beetje, maar dat mocht de pret niet drukken. 

In een loods in Nieuwegein, 15 minuten met de bus vanaf Utrecht Centraal, moesten we ons tussen 9.00 en 9.15 uur melden. Via de mail hadden we al te horen gekregen dat we Mr. Orange mee zouden krijgen. We meldden ons netjes op tijd en kregen van een van de medewerkers van Huureenoldtimer.nl een uitgebreide uitleg over onze prachtige oranje retro Volkswagencamper.

We waren op slag verliefd op Mr Orange. Ook op de Volkswagenbusjes trouwens, die het bedrijf in de kleuren mintgroen, helderblauw en wit verhuurd. Enig verschil met de Volkswagencamper is dat je in de bus niet kan overnachten. Deze busjes zijn dus meer geschikt voor een dagje toeren, als vervoer tijdens je droombruiloft of – hoe leuk- als photobooth voor op een bedrijfsuitje of een feestje.

Volkswagen 5

Tijd om op pad te gaan. En een beetje spannend was het wel want we hadden beide nog nooit in een oldtimer gereden. De eerste vijf minuten was het best even wennen, want de Volkswagencamper heeft een super groot stuur en ook de versnellingspook is enorm. Je hebt dus echt het gevoel alsof je in een bus of een vrachtwagen rijdt. Gelukkig voelden we ons al gauw vertrouwd achter het stuur en voelde het alsof we nooit anders hadden gedaan. Met onze heerlijke oude foute 90’s playlist (onmisbaar tijdens een roadtrip) reden we op ons gemakje richting de Veluwe, dat met dit herfstachtige weer vast heel mooi zou zijn. Dat we ontzettend veel bekijks op de weg hadden – mensen zwaaiden lachten volop naar ons en maakten zelfs foto’s – maakte de rit nog een stukje leuker. 

volkswagen 4

Eenmaal op de camping in de bossen aangekomen beloonden we ons zelf met een glas prosecco die door de aanwezige koelkast in de camper lekker koud was. In de achterbak van de bus lagen ook twee campingstoeltjes, maar omdat het buiten iets te fris was bleven we lekker binnen zitten. En ja, warm was het echt. In de herfst kamperen met een Volkswagencamper is zo gek nog niet. 

Na uren geslapen te hebben, Robert beneden en ik boven in de overdekte tent op het dak, werden we wakker onder een strakblauwe lucht. De zon scheen, het was een stuk warmer en we besloten om de laatste dag het er nog even flink van te nemen en onze roadtrip verder voor te zetten. Bestemming? Onbekend. 

volkswagenn 1

We stopten op de mooiste plekjes (je hoeft Nederland echt niet uit voor prachtige natuur) om foto’s te maken, te lunchen of gewoon even van het uitzicht te genieten en ervoeren een enorme vrijheid. Hoewel we nog maar twee dagen op pad waren voelde het alsof we al een dikke week weg waren. Zoveel hadden we gezien en beleefd en in zo’n Volkswagencamper rijden en tegelijkertijd ‘wonen’ geeft gewoon een heel bijzonder gevoel.

volkswagen 2

Aan het einde van de dag keerden we met veel tegenzin terug naar Nieuwegein. Ons fantastische roadtrip avontuur zat er jammer genoeg op. Wat hadden we Mr. Orange graag nog even wat langer in ons bezit gehad, maar helaas. Wel weten we een ding zeker en dat is dat dit zeker niet onze laatste roadtrip gaat worden. Volgend jaar staat Italie of Frankrijk op de planning. In de tent of met de Volkwagenbus? Ik denk dat dat na dit verhaal wel duidelijk is. 

Volkswagen roadtrip checklist

* Ben je net als wij ook zo enthousiast geworden en zie jij een roadtrip met de Volkswagencamper ook wel zitten? Check op www.huureenoldtimer.nl de beschikbaarheid en de prijzen. 

Geef een reactie