Tip: Overnachten in Boutique Hotel Het Scheepshuys in Breda

Voor wie een weekendje Breda op de planning heeft staan is er wat ons betreft maar een hele leuke en betaalbare optie: Boutique Hotel Het Scheepshuys. Het ligt ietsje buiten het centrum, maar hey, dan heb je ook wat. Wat dan precies? Geen stijve en ongezellige hotelkamer die je het liefst zo snel mogelijk weer wilt verlaten, maar een hele knusse villa uit de jaren 30 waarbij je het gevoel hebt dat je er echt even helemaal uit bent. 

Door Anne Tonen 

Bij binnenkomst kregen we een rondleiding van Suzanne, de eigenaresse. Ze liet ons de prachtige tuin zien waar je heerlijk in een hangmat kan chillen of een boekje kunt lezen op het terras. Onder het genot van een koud biertje of een glas wijn die je zelf uit de koelkast in de 'woonkamer' mag pakken. Hier draait het allemaal om vertrouwen en gastvrijheid waardoor je je meteen heel erg thuis voelt. 

hotel 5

Het hotel beschikt over precies twaalf kamers. Eenpersoonskamers (scheelt zo'n drie tientjes per nacht) en tweepersoonskamers met een eigen badkamer of een gedeelde badkamer. Verder zijn er nog driepersoonskamers en ruime tweepersoonskamers met een balkon. Zo is het hotel dus geschikt voor zakelijke gasten (die er veel komen), maar dus zeker ook voor stelletjes, vrienden en familie. 

hotel 4

Wij kregen een tweepersoonskamer met een prachtig balkon. Helaas bleven we maar een dagje, anders hadden wij stadsmeisjes deze zonnige middag het liefst doorgebracht op dat balkon of in die fijne tuin. Want hoewel je maar 10 minuten fietsen (fietsen huur je bij het hotel) van het centrum af zit en het hotel aan een weg ligt, is het bij het Scheepshuys een oase van rust. 

hotel 1

Dan snap je ook wel dat slapen hier ontzettend fijn is. Je hoort daadwerkelijk helemaal niets en de volgende dag zeiden we tegen elkaar dat we in tijdens niet zo goed geslapen hadden. Helemaal uitgerust, na een avondje wijn drinken in het bourgondische centrum, schoven we na elven aan bij het ontbijt. Iets te laat, maar dat maakte voor Suzanne helemaal niets uit. Bij Het Scheepshuys kan en mag alles namelijk en Suzanne, die gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan, liet het uitgebreide buffet met heerlijke eitjes, suikerbrood, verse jus, croissants, vers fruit en chocoladebroodjes gewoon nog even voor ons staan. 

Bij het Scheepshuys moet je zijn dus. Voor een ontspannen, romantisch, relaxed of een zorgeloos weekendje weg. En geloof ons: aan deze plek zul je nog vaak met veel plezier terugdenken. 

Adres: Teteringsedijk 196, Breda
Website: www.hetscheepshuys.nl 

Lees ook:
Culinair, uitgebreid en betaalbaar tafelen bij wijnbar Pinot

andere artikelen