Vivian is weddingplanner: “Ik heb het leukste beroep”

Vivian ter Huurne is weddingplanner en heeft naar eigen zeggen de leukste baan die er bestaat. Als 'het Bruidsmeisje' heeft Vivian al heel wat stellen de mooiste dag van hun leven bezorgd en daarom vonden wij het hoog tijd om eens met deze ambitieuze dame te gaan kletsen over haar bijzondere beroep.

Steeds meer mensen huren tegenwoordig een weddingplanner in, maar wat doet een weddingplanner nou eigenlijk precies? 

"Als weddingplanner kun je heel veel voor je bruidsparen betekenen, van het geven van adviezen over de tofste dagindeling, het aanbevelen van de fijnste leveranciers, de mooiste locaties. Maar ook voor het verwerken van de RSVP (aan- en afmeldingen, dieetwensen, vervoer voor de gasten, hotelovernachtingen, vluchten etc.), het contact met de gasten, het assisteren bij het schrijven van de uitnodigingen, het bedenken van de mooiste styling. Zodat echt alles tot in detail verzorgd is en over nagedacht is. Niks wordt aan het toeval overgelaten, terwijl het aan de voorkant heel ongedwongen voelt voor de gasten en het bruidspaar. Waardoor zij écht kunnen genieten!"

Hoeveel geld/tijd heb je gemiddeld nodig om een bruiloft met alles erop en eraan te organiseren?

"Bruidsparen blijken gemiddeld genomen als ze geen weddingplanner hebben ingeschakeld per persoon 250 uur te besteden aan de gehele organisatie van hun huwelijk. Zelf heb ik gemiddeld genomen zo’n 80 uur nodig voor de organisatie van de gehele bruiloft en ceremoniemeesterschap inclusief assistentie op de dag zelf. Echter ik heb ook bruiloften waar ik 150-200 uur in de voorbereiding kwijt ben. Dit zijn de high end bruiloften waar bruidsparen echt willen dat je een droombruiloft volledig van A tot Z regelt. Dan doe je de gehele RSVP, ga je mee naar alle afspraken en doe je werkelijk alles voor je bruidspaar. De meeste professionele weddingplanners hebben een fee variërend van €75 – €90 per uur (incl. BTW). Sommige weddingplanners zijn korter bezig met de organisatie van een huwelijk, maar zij nemen dan niet alles helemaal uit handen. Het ligt er dus echt aan waar je bruidsparen behoefte aan hebben. Alles is maatwerk en zo kunnen we goed kijken hoe we binnen budget kunnen blijven."

Voor wie is het interessant om een weddingplanner in te huren? 

"Als ik heel eerlijk ben, voor iedereen. Hoe klein je bruiloft ook is, je kunt altijd hulp gebruiken van een professional. Elke bruiloft heeft bijna dezelfde elementen waar je rekening mee moet houden. Je wilt niet als bruidspaar zelf nog op de dag zelf je bruiloft staan te regelen. Ik snap heel goed als het budget er niet naar is, dat het dan lastig is om een weddingplanner in te schakelen." 

Peggy Clyde-337

Wat vind je zo leuk aan dit werk? 

"Ik ben nu ruim 7,5 jaar weddingplanner, ben met mijn 140ste bruiloft bezig, maar kan je zeggen dat ik mijn werk nog net zo leuk vind als in het begin. Wellicht zelfs nog leuker omdat je je nu veel zekerder voelt en de ‘klappen van de zweep’ kent. Ik vind het heerlijk om met particulieren te werken. De persoonlijke aanpak, oog voor details en de emoties vind ik heel bijzonder. Koppels inspireren en blij maken! Ik doe niets liever. Ik ben gewoon echt in mijn element als ik mag organiseren en alles kloppend kan maken."  

Wat zijn op dit moment de meest populaire trouwlocaties? 

"De meest populaire trouwlocaties in Nederland blijven toch de landelijke locaties. Landhuizen, villa’s, kastelen, maar wel waar er buiten getrouwd kan worden. Daarnaast zijn de laatste jaren de meest gave industriële locaties in opmars. In het buitenland zijn dit ook de landelijke locaties. Trouwen op een heuvel in een schitterende olijfgaard, dineren in een prachtige wijngaard, feesten op een finca of agriturismo. Genieten, eten, drinken, feesten, liefde. Dat moet centraal staan in het weekend."

Wil je zelf graag trouwen? En zou je je bruiloft dan zelf willen organiseren?

"Hahaha. Ik ben inderdaag nog niet getrouwd. Heel eerlijk gezegd vind ik het ook wel heel erg spannend. Mijn vriend zou volgens mij wel heel graag willen. Ik zou mijn bruiloft dan zeer zeker vooraf zelf organiseren. Echter op de dag zelf zou ik meerdere professionale weddingplanners inhuren. Anders kan ik het echt nooit loslaten. Dat zal wel echt een enorme uitdaging worden!" 

Ga je binnenkort trouwen en denk je erover na om een weddingplanner in te huren? Neem dan eens een kijkje op de website van Vivian. 

andere artikelen