Wat vinden mannen van online daten?

Denken mannen heel anders over online daten dan vrouwen? Gebruiken ze platformen als Tinder en Happn, zoals je vaak hoort, alleen maar voor de seks of ook om iemand echt beter te leren kennen? Deze maand geven Gauke de Jong (27), Amresh Jokhoe (25) en Frans Gottmer (28) hun mening over blind dates.  

Wat zijn de voor- en nadelen van online daten?

Gauke: “Je kan heel makkelijk met iemand in contact komen. Een ander voordeel is dat je meerdere vrouwen tegelijkertijd een berichtje kan sturen en er altijd wel een is, die er reageert. Als je wordt afgewezen is dat niet zo erg, omdat er wel weer een ander is met wie je kan chatten en afspreken. Een groot nadeel is dat de chatgesprekken vaak niet soepel verlopen en de vrouw kan natuurlijk in het echt heel erg tegenvallen.”

Amresh: “Ik zie eigenlijk meer nadelen dan voordelen. Je kunt veel mensen snel spreken, maar daardoor kan ik me niet makkelijk focussen op één iemand, terwijl ik dat eigenlijk wel het liefst wil. De overdaad aan keuzes is soms lastig. Ik raak mezelf daar wel eens in kwijt.”

Frans: “Het grootste voordeel is dat je er heel weinig voor hoeft te doen. Je ligt brak op bed, je klikt een beetje en je hoeft je best niet te doen. Als je een beetje normaal kan communiceren en leuke grapjes kan maken op de chat, dan ben je al gauw de George Clooney van Tinder en willen ze allemaal met je afspreken. Het nadeel: ik word er heel erg laks van. Als ik in de kroeg sta en op een vrouw wil afstappen denk ik vaak: laat maar, ik regel het wel online.”

Wat doe je het liefst op een eerste Happn/Tinder date?

Gauke: “Een hapje en drankje bij mij thuis en dan door naar de slaapkamer. Voor mij zijn Tinder en Happn seksplatformen. Ik spreek dus op een eerste date liever thuis af. Een drankje in een café doe ik meestal niet aan omdat dat de kans op seks verminderd. Of ik iemand beter wil leren kennen? Nee, er kan in principe wel een scharrel uit voortkomen, maar daar blijft het vaak bij. Of het moet zo goed klikken, maar dat is vrijwel nooit het geval bij mij.”

Amresh: “Over het algemeen een drankje en een hapje in een café. Dat vind ik de prettigste manier om iemand op een relaxte manier te leren kennen.”

Frans: “Het liefst spreek ik bij iemand thuis af zodat niemand het hoeft te zien en ik weg kan gaan wanneer het me uitkomt. Het is ook een goedkope manier van daten, haha. Als ik voor al die dates die ik heb gehad had moeten betalen, dan was ik honderden euro’s lichter geweest. Ik zie datingapps trouwens niet specifiek als een seksplatform, maar vaak draait het wel alleen uit op seks. Een relatie via Tinder zie ik ook niet snel gebeuren nee. De meeste vrouwen met wie ik via Tinder gedatet heb mankeert wel iets. Ik hoop uiteindelijk iemand in het echt te ontmoeten.”

Waar moet een profiel aan voldoen?

Gauke: “Ik moet eerlijk toegeven dat het selectieproces qua online daten iets anders in elkaar zit. Ik like alles en iedereen en wanneer er een like terugkomt ga ik pas het profiel van die vrouw bestuderen om te kijken of ze iets voor me is. Ik let dan vooral op uitstraling. Een profieltekst is voor mij niet belangrijk, tenzij het een opening geeft tot een gesprek.”

Amresh: “Als ik een profiel zie dan kijk ik altijd meteen naar de tekst. Er moet iets staan beschreven, zoals steekwoorden of iets geks, waardoor je een leuk beeld krijgt van die persoon. Daarnaast moeten de foto’s realistisch zijn, dus geen gefotoshopte plaatjes.”

Frans: “Ik let in eerste instantie niet op foto’s. Ik like alles en dan kijk ik wie er terug liked en tegen me begint te praten. Wanneer een vrouw als eerste wat zegt, heeft ze sowieso een streepje voor bij mij. Dan pas ga ik haar foto’s bekijken. Daarbij let ik vooral op uitstraling en of ze zelfverzekerd overkomt.”

Wat doe je als het niet klikt? Verzin je dan een smoesje?

Gauke: “Als het niet klikt dan ga ik een spelletje met haar spelen om de tijd uit te zitten. Ik zet niemand het huis uit nee, want dat vind ik onbeleefd. Smoesjes verzin ik ook niet. Vaak vraagt een vrouw achteraf om een soort van bevestiging en dan zeg ik gewoon eerlijk dat ik het gezellig vond maar dat het niks gaat worden.”

Amresh: “Ik heb wel eens een smoesje verzonnen wanneer een man bij me in bed lag en ik er niks bij voelde. Dan zeg ik bijvoorbeeld dat ik nog een afspraak heb of dat ik morgen vroeg op moet voor werk. Maar meestal zit ik de date gewoon uit.”

Frans: “Als het niet klikt, maar ik voel me wel tot haar aangetrokken én ik heb genoeg gedronken, probeer ik wel seks met haar te hebben. Daarna ga ik zo snel mogelijk weg. En als ze niet op de foto lijkt, wat nog wel eens gebeurd, dan verzin ik een smoesje om weg te kunnen. Ik zeg dan bijvoorbeeld dat er iets met mijn zus is of dat een goede vriend me nodig heeft omdat zijn relatie van tien jaar net uit is.”

Lees ook: 

Hoe denken mannen over vreemdgaan?
Hoe gaan mannen om met een gebroken hart?

andere artikelen