Waar knappen mannen op af bij een vrouw?

Wij vrouwen klagen regelmatig over mannen en hun rare gedrag. Maar mannen hebben ook zo hun ergernissen en afknappers. Deze maand zijn Frans, Gauke en Amresh extreem openhartig over waar zij qua gedrag en op seksueel gebied op afknappen bij een vrouw. 

Erger jij je regelmatig aan je vriendin/beste vriendin? Zo ja, op welke momenten?

Frans: "Ik ken vrouwen die van hun probleem het probleem van iedereen maken. Hier kunnen ze de hele sfeer mee verpesten. Ze blijven dan maar klagen. Waarover? Vooral over problemen met mannen! Ze hebben dan medelijden met zichzelf, denken niet in oplossingen en zijn dus van mening dat hun probleem onoplosbaar is. Dat is natuurlijk niet waar want als je van die persoon af bent, ben je ook van het probleem af."

Gauke: "Het hangt er vanaf hoelang ik met die gene 'opgesloten' zit. Mocht het zo zijn dat ik heel lang met een vrouw omga die constant dezelfde verhalen vertelt, dan kan ik me wel gaan ergeren. Maar over het algemeen vind ik het altijd erg gezellig en leuk met mijn vrouwelijke vrienden."

Amresh: "Zelden eigenlijk. Andersom is dat wellicht wel anders. Hoor vaak dat vrienden moe worden van mijn stem, dat ik altijd te laat kom (behalve in bed) of dat ik weer wat vergeten ben. En mijn vrienden doen dat gewoon minder vaak dan ik, dus heb minder te ergeren op hen dan zij op mij. Ik heb een beetje een dikke huid wat  ergernissen betreft. Want als ik dat naar mezelf reflecteer, valt het vaak wel weer mee."

Mannen zeggen vaak dat vrouwen vaak zeuren. Wat bedoelen jullie hier precies mee?

Frans: "Wat ik in de meeste relaties heb gemerkt is dat vrouwen in het begin alles geweldig aan mij vinden en een paar weken later beginnen met zeuren. In het begin vinden ze het geweldig dat ik veel leuke vrienden heb, leuke dingen met ze doe en altijd de telefoon opneem als een vriendin of vriend in nood is. Een paar maanden later krijg je het gezeik: ga je nu alweer naar je vrienden toe? Heeft je vriendin/vriend nu alweer een probleem? Moet je nou weer je telefoon opnemen? Wat een gezeik!"

Gauke: "Geroddel tussen vrouwen, dat vind ik totaal niet interessant. Of wanneer ze blijft aandringen om even mee te gaan om dat truitje te kopen waar ik niet voor te porren ben. Ook moet ze niet met onderwerpen aankomen die ver van mijn bed staan. Een voorbeeld? Ik ken vrouwen die zich druk maken over dingen die zouden kunnen gebeuren. Een aanslag bijvoorbeeld. Tsja, hoe groot is de kans denk ik dan. Val mij er in ieder geval niet mee lastig."

Amresh: "Zeuren is zinloos klagen. En daarbij jezelf en anderen vermoeien met uitspraken die niet bevorderlijk zijn voor die situatie. Wanneer een vrouw iets voor elkaar wil krijgen, de afwas bijvoorbeeld, en dan vraagt of je dat direct kunt doen. En dan om de vijf minuten vraagt/zeurt of je dat nu wilt doen, daar raakt zijzelf en ik erg geïrriteerd door. Zeker als ik de hele avond niks meer op de planning heb staan. Niemand die in die situatie wint en de afwas wordt uiteindelijk toch wel gedaan. Maar de sfeer is dan wel beneden peil geraakt."

Wat vind je de grootste afknapper qua gedrag?

Frans: "Jaloezie is een erge afknapper maar ik begrijp het ergens wel. Als ik een relatie met mij zelf zou hebben, zou ik ook jaloers zijn. Met vrouwen die altijd bevestiging zoeken kan ik niks. Vrij recent scharrelde ik met een mooie vrouw die dat constant deed. Hierdoor kon ik haar alleen maar zien als ik dronken was, haha. Ze had zoveel bevestiging nodig en als ze dat niet kreeg vroeg zij om nog meer bevestiging. Het ging maar door en op een gegeven moment kreeg ik een appje met de vraag: je vindt me niet meer leuk he? Ondanks dat ik haar best leuk vond heb ik het afgekapt. Iedereen is onzeker, maar ik word er zo moe van als een vrouw constant bevestiging zoekt."

Gauke: "Ik knap af op vrouwen met teveel onzekerheden en vrouwen die geen keuzes kunnen maken. Laatst kwam ik nog zo iemand tegen. Alles wat ze bedacht en zei trok ze direct weer in twijfel. Erg vermoeiend vind ik dat. Ik denk dan: maak een keuze en sta erachter maar trek hem niet constant in twijfel. Ook als is die keuze niet altijd perse de beste."

Amresh: "Waar ik echt op afknap is denigrerend gedrag jegens anderen. Anderen omlaag halen om jezelf hoger te plaatsen. Vrouwen onderling hebben daar wel een handje van. Ik kom nogal vertrouwelijk over bij vrouwen en hoor daarom meer dan de meeste mannen. En als je dan hoort hoe sommige vrouwen achter elkaars rug dingen bespreken wordt iedere mug opeens een olifant. Dan zijn het sletten achter elkaars rug, maar BFF op de dansvloer."

Wat is voor jou de grootste afknapper in bed?

Frans: "Een vrouw die niet kan zoenen en boeren laat is voor mij de grootste afknapper. Dan gaat Tarzan altijd meteen met pensioen. Een vrouw die tijdens de daad geluiden maakt die niet op gekreun lijken, vind ik ook niks. Een voorbeeld? Een poosje geleden was ik met een vrouw bezig. Het voelde zo intens dat ik voelde dat Tarzan het niet lang vol zou gaan houden. Ik dacht: laat ik nu aan Gauke (Frans zijn beste vriend, red.) denken, dan kan ik mijn orgasme nog even uitstellen. Zo gezegd, zo gedaan. Zij kwam heel erg heftig klaar en vervolgens wilde ik verder gaan maar zij had geen zin meer. Had ik maar niet aan Gauke gedacht, dan voelde ik mij nu ook leeg was mijn eerste gedachte. Wat een dikke afknapper was dat zeg."

Gauke: "Het is me gelukkig nooit overkomen, maar mijn grootste angst is om in bed te liggen met een vrouw die van SM blijkt te houden. Ik zie het al voor me dat ik dan ineens een latexpak aan moet met een vreselijk masker op mijn hoofd en een bal in mijn mond. Dat ze het sexy zou vinden om op die manier te kunnen domineren en dat ze dan mijn kont zou willen likken. Bah, dan ga ik er meteen vandoor! Maar verder ben ik heel makkelijk en relaxed en kan ik veel hebben. Een zweetluchtje? Geen probleem, ik red me er wel mee."

Amresh: "Als iemand naast me iedere nacht ligt te snurken zou ik plotsklaps midden in de nacht vertrekken. Een nacht dronken liggen ronken is geen probleem, maar consequent luidkeels lawaai maken is gewoon funest voor iedere relatie. Mijn enige hoop resteert dan nog in een Tel-Sell antisnurk wonderproduct."

Lees ook:
– Hoe denken mannen over een vriendschap tussen een man en vrouw?
– Wat vinden mannen van online daten?
– Hoe denken mannen over vreemdgaan?
– Hoe gaan mannen om met een gebroken hart?
Waar zijn mannen onzeker over? 

    andere artikelen