Wees lief voor je oren en trakeer jezelf dit festivalseizoen op Noizezz oordoppen

Mijn ouders waarschuwden me al op jonge leeftijd: ' An, zet die muziek eens wat zachter' en 'doe nou toch eens oordoppen in met uitgaan'.  Natuurlijk was ik een eigenwijs, luisterde ik niet en liep ik jarenlang wekelijks alle feestjes af zonder gehoorbescherming en zonder ook maar ergens last van te hebben. Tot november 2018, toen ik na een festival naar bed ging met een piep in mijn rechteroor en 's ochtends wakker werd met diezelfde vervelende piep. Ik dacht 'dit zal wel weer overgaan’. Dat was dit keer dus echter niet het geval. De piep bleef en af en toe wisselde de piep zich af met een ander geluid zoals gekraak, getik, suizen of het voelde alsof mijn oor verstopt zat waardoor ik nauwelijks iets hoorde. 

"Ik ging jaren uit zonder gehoorbescherming en kreeg Tinnitus"

Begin januari begon ik me echt zorgen te maken en besloot ik me toch maar eens te laten onderzoeken. "Je hebt tinnitus opgelopen", zei de arts al na een paar minuten. Tinnitus? Een blijvende gehoorbeschadiging waar je dus helemaal niks meer aan kunt doen en waar ik mee moet leren leven. Wat baalde ik van mezelf. Had ik vroeger maar naar mijn ouders geluisterd en had ik maar geïnvesteerd in echt goede oordoppen. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan. 

Inmiddels loop ik al vijf jaar met gehoorschade rond maar probeer ik sindsdien er alles aan te doen om te voorkomen dat mijn gehoor achteruit gaat en nog meer schade oploopt en daarom ben ik begonnen met het dragen van oordoppen. Niet van die goedkope earplugs die je voor 2,50 euro uit een automaat haalt of bij een festivalbalie koopt maar ik laat ze om de drie jaar op maat maken. Dit keer bij het bedrijf NOIZEZZ, dat gevestigd zit in hoofddorp. 

Credit: Noizezz
Credit: Noizezz

Met oordoppen van Noizezz geniet je dankzij de muziekfilters nog steeds optimaal van de muziek 

Zelf heb ik gekozen voor de NOIZEZZ  'Custom PF-oordoppen' die te koop zijn vanaf 119,50 euro. Dit is een zachte op maat gemaakte gehoorbeschermer met een dempingsfilter dat een zogenoemde kromme demping heeft die ervoor zorgt dat het scherpe randje van het omgevingsgeluid wordt afgehaald.” De filters komen in 4 dempinggradaties die je bij het bestellen uit kunt kiezen. De filters zijn altijd verwisselbaar wanneer je voor zachte oordopjes gaat. 

Om het nog wat gezelliger en leuker te maken kun je bij Noizezz de oordoppen in verschillende kleuren kiezen en je hebt zelfs glow in the dark-versie, waar ik natuurlijk voor ben gegaan. Daarnaast wil je je speciaal op maat gemaakte oordoppen natuurlijk niet verliezen en daarom bestel ik er altijd een koordje bij waar ze aan bevestigd zitten. 

Nooit meer last van suizende en piepende oren met de Custom PF-oordoppen 

Inmiddels bezoek ik al vier jaar lang feestjes, festivals en concerten met oordoppen in en het fijne van op maat gemaakte oordoppen is dat ze niet uit je oren vallen, dat door de speciale muziekfilters kwaliteit van de muziek niet verloren gaat, je ze niet steeds in en uit moet doen omdat je je gesprekspartner niet kan verstaan en misschien nog wel het belangrijkste: dat je je oren beschermd tegen gehoorschade. Dan kun je misschien denken dat 119 euro een hoog bedrag is maar elke keer weer oordoppen van slechte kwaliteit kopen die je diezelfde dag toch weer verliest is pas echt zonde. 

Wil je deze festivalzomer je oren trakteren? Op de website van Noizezz vind je verschillende aanmeetpunten waar je terecht kunt om je oren te laten meten. De oordoppen krijg je na opmeting binnen 2 tot 4 weken thuisgestuurd. 

andere artikelen