Vittore C: De eerste carpacciobar van Nederland

“Neem je nou weer carpaccio als voorgerecht?”, zeggen mijn vriendinnen altijd wanneer we ergens een hapje gaan eten. Misschien is het wel een beetje gek dat ik al dertig jaar lang hetzelfde voorgerecht bestel, maar waarom voor een ander gerecht gaan als ik dit het allerlekkerst vind? Je snapt dus wel dat ik een gat in de lucht sprong toen ik afgelopen week hoorde over Vittore C., de eerste carpacciobar van Nederland waar alle gerechten in de vorm van carpaccio worden geserveerd.

Natuurlijk serveren ze de klassieke rundercarpaccio, dat in bijna elk eetcafé in Nederland op het menu staat. Maar op de kaart bij Vittore C. vind je onder andere ook carpaccio van octopus, bieten, chocolade en makreel. “We willen af van het idee dat carpaccio alleen als voorgerecht geschikt is. Je kunt er echt alle kanten mee op”, vertelden Anneloes en Nadia, de eigenaressen van het restaurant, in een eerder interview.

Voor deze heerlijke gerechten moet je trouwens wel naar Tilburg afreizen, maar voor de echte carpaccioliefhebber zal dat vast geen enkel probleem zijn!

Adres: Tivolistraat 6, Tilburg
Meer info? www.vittorec.nl

 

andere artikelen