Vincenzo’s Osteria in Den Haag: leuk, lekker en betaalbaar

Als Amsterdammers zijn wij verwend en vind je op elke hoek van de straat wel een leuke wijnbar en een goed restaurant. In Den Haag is het een stukje lastiger om een plek te vinden waar je én leuk zit én betaalbaar maar goed eet. We speurden het net af en kwamen naar toch best wel een lange zoektocht uit bij Vincenzo's Osteria, een hip Italiaans restaurant dat net buiten het centrum in een super gezellig wijkje ligt. 

Door Anne Tonen

Voor wie in Den Haag woont, of de stad goed kent, weet dat voorheen op de plek het visrestaurant De Groene Parel zat gevestigd. Na een paar maanden sloot deze zaak de deuren en besloten de eigenaren het om te dopen tot Vincenzo's Osteria. Geen gekke keuze, want schuin tegenover het restaurant hebben de mannen al een goed lopende pizzeria zitten. Daar komt ook bij dat Vincenzo half Italiaan is en zijn vader jarenlang een goedlopend Italiaans restaurant in de Pijp in Amsterdam had en ja, dan kan je maar beter doen waar je goed in bent toch?

Geen pizza's, maar Italiaanse klassiekers

Vincenzo's Osteria 2019
Vincenzo's Osteria 2019

Italiaans dus. En nee, hier eet je geen pizza's, maar Italiaanse klassiekers. We starten de avond met antipasti natuurlijk en er is behoorlijk wat keuze. We laten ons verrassen door de chef en krijgen Mojama, zongedroogde tonijn met amandel en limoen die we meteen uitroepen tot ons lievelings voorgerecht. Daarnaast proeven we de bijna net zo lekkere burrata, een artisjokhart en lekkere dikke Fines de Claire oesters met komkommer vinaigrette. Allemaal goddelijk, maar de Mojama wint het nét van de rest. 

Vincenzo's Osteria 2019
Vincenzo's Osteria 2019

Pasta's en lasagne's in hele en halve porties

Qua hoofdgerechten staan er pasta's en lasagne's op het menu en voor de kleine eter, zoals wij, hebben ze een fantastische uitkomst: je kunt halve porties bestellen. Maar ook als je gewoon zin hebt om meerdere gerechten te proeven zijn die dubbele porties ideaal. We krijgen de zwarte ravioloi met vulling van schelpdieren. Een halve portie dus en dat is voor ons meer dan genoeg omdat het goed vult en het nogal vissig is, waardoor je snel genoeg hebt van de smaak. We zijn blij dat we het gerecht delen en krijgen daarnaast een Winters gerecht met papardelle met wild zwijn stoofvlees. Dit gerecht met ontzettend lekker en mals vlees  is nieuw op de kaart gezet en zal er na de winter jammer genoeg weer vanaf worden gehaald. 

Truffelhemel

Een andere favoriet, die we deze avond helaas niet konden proeven, is de pappardelle al Parmigiano met zwarte wintertruffel (YUM). Op social media heb je ze vast wel eens voorbij zien komen: die filmpjes waar je kwijlend aan tafel toekijkt hoe de pasta wordt afgemaakt in een enorme ronde kaas. Deze pasta wordt vaak besteld en dat begrijpen wij helemaal, ook al hebben we het niet geproefd. 

Vincenzo's Osteria 2019
Vincenzo’s Osteria 2019

Tot slot is er tiramisu, ontiegelijk goede Scroppino's en een shotje huisgemaakte Limoncello. En zo goed als we de avond begonnen, zo goed sluiten we deze ook weer af bij Vincenzo's Osteria dat je een soort huiskamergevoel geeft en waar je betaalbaar kunt genieten van hoge kwaliteit. 

Adres: Tasmanstraat 129, Den Haag
Reserveren: vincenzososteria.nl

andere artikelen