5 x originele dates die je nooit meer vergeet

Of je nou net aan het daten bent of juist al jaren een relatie hebt: je vriendje of vriendinnetje verrassen met een originele date is altijd een goed idee. Wij begrijpen echter maar al te goed dat het ontzettend lastig is om elke keer weer wat nieuws te verzinnen en daarom hebben we speciaal voor jou vijf originele, romantische date-tips waarmee je zeker weten bonuspunten scoort bij je lover. 

Talisker Boot event 06022019 ISVD-02276

1.  Winter Warmer Cruise met whisky proeverij (Amsterdam)

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde date vind je tijdens dit boottochtje: drank, muziek en lekkere happen. Wat wil je nog meer? Whiskey-merk Talisker organiseert t/m 16 april in samenwerking met Pure Boats een exclusieve avond op de Amsterdamse grachten. De redactie van Your Daily Life mocht als voorproefje een avondje meevaren en wij kunnen je vertellen dat het die 59 euro p.p. zeker waard is. Wat je kunt verwachten? Een twee uur durende cruise waarbij je niet alleen Amsterdam op z'n best ziet maar waarbij je ook een exclusieve tasting van Talisker Whisky krijgt. Geen zorgen trouwens dat je het koud krijgt want er zijn warme dekens en je start de avond met een mok Talisker Hot Chocolate (warme choco met whiskey én slagroom). Tijdens de proeverij hoef je trouwens overigens geen honger te lijden want er zijn heerlijke happen, zoals kazen, hammen, oesters en chocolade die perfect bij de whiskey matchen. 

Boeken doe je via deze link.

oesters zoeken

2. Ga op Oesterexcursie (Texel) 

Uitwaaien op het strand is sowieso al hartstikke chill, maar wat ons betreft nog chiller als je het combineert met oesters eten. Oesters waar je overigens zelf naar op zoek gaat samen met de Texelse Oesterman Martin. Hij neemt je mee langs de beste oesterplekken langs de Waddenkant en vertelt tijdens deze excursie alles over de oester enz ijn leefomgeving. Uiteraard wordt er ook heel veel geproefd, leer je oesters schoonmaken en openen en sluit je de dag af met een picknick en een glas bubbels. 

Boeken doe je via deze link

HM_Rouleau-van-geitenkazen

3. Workshop geitenkaas maken (Amsterdam)

Een keer in de maand organiseert de Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos een workhsop geitenkaas maken. Klinkt misschien suf. Is het helemaal niet niet. Als je van dieren houdt tenminste. Op het programma staat: geiten knuffelen, geitjes voeren en een rondleiding over de hele boerderij gevolgd door geitjes melken waarvan je vervolgens zelf je eigen geitenkaasje gaat maken. De dag sluit je af met een overheerlijke geitenkaasfondue en een glaasje wijn en het kaasje neem je uiteraard mee naar huis.

Lees hier hoe je deze workshop kunt boekne. 

Artis

4. Daten in Artis (Amsterdam)

Al heel lang wilde ik een keer met een 'first date' naar Artis en op mijn 32e is het me dan toch eindelijk gelukt. Een drankje doen in een café is natuurlijk hartstikke gezellig maar de laatste tijd ga ik liever voor een actieve date en wat is er nou leuker dan samen diertjes kijken? Speciaal voor alle lovebirds die gek zijn op diertjes heeft Artis onlangs het 'daten in Artis'-arrangement gelanceerd. Boek je dit abonnement dan krijg je bij binnenkomst een route door het park met vragen waarbij je meer over de natuur en meer over elkaar leert, gratis drankjes en een leuk aandenken zo wordt ons beloofd. Samen met mijn date mocht ik het gloednieuwe arrangement uitproberen en hoewel de vragen misschien een beetje voor de hand liggend zijn en soms een beetje kinderachtig was het super leuk om samen naar Artis te gaan en op deze manier elkaar een stuk beter te leren kennen. Aanrader dus! Met of zonder vragen. 

Boeken doe je via deze link

volkswagen 3

5. Ga kamperen met de Volkswagenbus

Of het nou lente, zomer, herfst of winter is: kamperen met de Volkswagenbus kan dus altijd. En wij kunnen het weten want wij gingen vorig jaar tijdens een koude, regenachtige herfstdag met dit pareltje op pad door de Veluwe. Kwamen toen ook tot de conclusie dat je helemaal niet Nederland uit hoeft om een ultiem vakantiegevoel te ervaren.

Ons hele reisverslag lees je hier terug. 

andere artikelen