Nguyen Shack in Ninh Binh: een unieke overnachting midden in de natuur in Vietnam

Wanneer je door Vietnam gaat reizen mag je Nin Binh absoluut niet overslaan. Dan hebben we het niet over de stad, waar weinig te doen en te zien is. Maar over de prachtige, groene provincie. Ook wel 'Halong Bay on land' genoemd. Mocht je alleen zijn dan is het wellicht gezelliger om in een van de vele hostels te overnachten maar mocht je samen zijn, meer budget hebben en lekker luxe willen verblijven dan hebben we het allermooiste plek voor je gevonden: Nguyen Shack. 

Het is even schrikken als je door de taxi midden tussen de grafstenen (ja, echt!) in de middle of nowhere wordt afgezet. Vooral als je 's avonds laat aankomt denk je misschien: 'waar ben ik in godsnaam belandt?'. Maar als je eenmaal het smalle paadje bent afgelopen sta je ineens tussen de rotssen van zo'n 50 meter hoog en vind je de meest prachtige bungalows op palen langs het water staan. ninbinh 2Bij Nguyen Shack verhuren ze eenvoudige tweepersoonskamers (20 euro per nacht) waarbij je een badkamer deelt met anderen. Wij kozen voor de iets luxere vrijstaande bungalows waarbij je twee tweepersoonsbedden hebt, een douche met uitzicht op het meer, twee hangmatten in de hut en twee hangmatten op de veranda. Bij de vrijstaande bungalows, waarvoor je gemiddels 45 euro per nacht betaalt, heb je veel privacy. De bungalows staan ver uit elkaar, het is er muisstil en je hebt het gevoel dat je helemaal een bent met de natuur. 

ninbinh3

Mocht je doodsbang zijn voor insecten dan moet je er misschien even verder zoeken want het is best wel back to basic maar wat ons betreft dus extra uniek en avontuurlijk. 

ninbinh 5

Nguyen Shack is de perfecte plek om even een paar dagen te relaxen. Bij de receptie vind je een een restaurant waar je ontzettend lekkere onbijtjes, biertjes, soepjes en andere Vietnamese gerechten kunt veroberen. Ook worden er tegen een klein bedrag fietsen en scooters verhuurd, zodat je de schitterende omgeving op je gemak kunt verkennen. 

ninbinh 4

Nguyen Shack is erg populair en is daarom vaak al vroeg volgeboekt. Check op Booking.com de beschikbaarheid en prijzen. Wanneer je hier boekt kun je tot 7 dagen van tevoren annuleren. 

 

andere artikelen