Vier kerst in Magisch Maastricht

In december wordt Maastricht weer omgetoverd tot een groot winter wonderland. Wij geven je de tips om een perfecte decemberdag in Maastricht te beleven. 

Magisch Maastricht

Beleef de magie op het Vrijthof tijdens Magisch Maastricht. Op het Vrijthof vind je dit jaar onder andere een reuzenrad, 900 m2 overdekt kunstijs en een idyllische kerstmarkt waar je kan genieten van warme chocolademelk, glühwein en andere verleidingen uit de streek. Magisch Maastricht is dagelijks geopend van 10:00 tot 00:00. 

lichtjes

Magische Lichtroute 

Wil je Maastricht eens in een ander licht zien? Volg dan de romantische Magische Lichtroute die door de stad. Steek een kaarsje aan in de Onze Lieve Vrouwebasiliek en struin door de mooiste straatjes van de stad. Van Wyck tot aan de Jeker- en het Stokstraatkwartier ontdek je tijdens deze route verschillende culturele en iconische hotspots. Sla deze hotspots vooral niet over: 

  • Eet de lekkerste frietjes van Maastricht (met zuurvlees!) bij Tuutsje van Teunsje in Wyck. Wycker Brugstraat 41, woensdag t/m zaterdag geopend vanaf 12:00. 
  • Bezoek Boekhandel Dominicanen, de mooiste boekhandel van de wereld (gevestigd in de Dominicanerkerk) en geniet van een heerlijk kopje koffie bij Coffeelovers gelegen achter in de kerk op de plek waar vroeger het altaar stond. Dominicanerkerkstraat 1, Maandag geopend vanaf 10:00, dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 09:00 en zondag vanaf 12:00. 
  • Tussendoor ook nog even wat shoppen? Ga dan naar de Rechtstraat waar veel lokale shops gevestigd zijn zoals WEN en Nina’s Boutique of ga naar het Stokstraatkwartier waar je veel luxe winkels vindt en uiteindelijk uitkomt op het romantische Onze Lieve Vrouweplein. 

WEN, Rechtstraat 48, dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 10:30. Nina’s Boutique, Rechtstraat 58, maandag vanaf 13:00 geopend, dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 10:30, en zondag vanaf 12:00.

  • Lunch bij CINQ, een van de nieuwste hotspots van Maastricht gelegen aan de oever van de Maas. Op de kaart vind je onder andere verschillende soorten eggs benedict, sandwiches, hapjes en heerlijke wijnen. Cörversplein 5, dagelijks geopend vanaf 10:00. 

Route du Vin

Wil je meer genieten van de bourgondische en culinaire kant die Maastricht te bieden heeft? Loop dan de Route du Vin. Deze uitgestippelde wijnroute laat je kennismaken met Limburgse wijnen. Tijdens het lopen van deze route maak je bij vier verschillende restaurants een stop waar je geniet van een heerlijke Limburgse wijn met een bijpassende amuse van de streek. Deze route is de ideale manier voor wijnliefhebbers om Maastricht op een andere manier te ontdekken en te genieten van al het lekkers wat de stad te bieden heeft. 

Kaarten voor de Route du Vin zijn te koop bij het VVV-kantoor in Maastricht. Kosten 25 euro p.p. 

bitro krokant

Dineren

Sluit je dag goed af en ga dineren bij Bistro Croquant, een Maastrichtse bistro gespecialiseerd in croquettes en bitterballen. Alle gerechten die op de kaart staan worden in kleine porties geserveerd, zodat je zoveel mogelijk verschillende smaakbelevingen kunt ervaren. Denk aan ambachtelijk gemaakte croquettes met zuurvlees, zoete ui en spek of paddenstoel en truffel. Naast de klassieke croquettes en bitterballen vind je ook veel andere verrassende gerechten op de kaart. Ga vooral niet naar huis voordat je de pizza van papadum met coquille, crème fraiche en een dressing van wasabi en vanille hebt geproefd. Andere favorieten van de kaart? De tartaar van rund en paddenstoel, met sherry azijn gemarineerde bietjes en geitenkaas en het lekkerste dessert dat ik in tijden heb gegeten: karamelzeezout-ijs met olijfolie en gekarameliseerde popcorn.  

Bistro Croquant, Achter de Molens 15, woensdag t/m zondag geopend vanaf 17:00

Lees ook:
Maastricht: de beste tips voor slapen, shoppen, brunch en diner

andere artikelen