Amsterdam is rustiger en mooier dan ooit, dus waarom geen vakantie vieren in eigen stad? En daarnaast is een staycation, in deze gekke tijd waarin weinig kan, ook nog eens een super leuk cadeau om je jarige lover of bff cadeau te doen. Het Conscious Hotel in het Westerpark is één van de eerste hotels in Amsterdam dat voor een gunstige prijs een staycation inclusief diner en flesje wijn (125 euro) aanbiedt en dat moest uiteraard getest worden. 

bar 4

Via de website van Bar Kantoor, het bijbehorende restaurant, boekte ik een staycation bij mij om de hoek in het Westerpark. In de zomer zit ik regelmatig op het terras bij Bar Kantoor maar in het Conscious Hotel dat eraan grenst was ik nog nooit geweest. Maar nu ik mijn vakantie naar Frankrijk door de coronacrisis aan me voorbij zag gaan en ik mijn jarige vriend graag wilde verrassen met een leuk uitje leek mij dit duurzame eco-hotel in dit prachtige monumentale pand een uiterst geschikte plek.  

Om 14.00 uur checkten we in en dat ging uiteraard keurig volgens de richtlijnen van het RIVM. De ene kant van het hotel kijkt uit over het culturele gebied van het Westergasterrein. Wij kregen een kamer aan de andere kant, met uitzicht op het groene park waardoor je al heel snel een vakantiegevoel ervaart en ik soms echt vergat dat ik in mijn eigen stad logeerde.

bar 2

Het hotel beschikt over 89 kamers, waarvan er twee te reserveren zijn met een bad. Deze waren natuurlijk als eerste weg en dus gingen wij voor een Big Double Super King-room met een ruim balkon en een kingsize Auping-bed waarin je het liefst de hele dag wilt blijven liggen. Verder zijn de kamers simpel, maar stijlvol ingericht en omdat het restaurant pas vanaf 1 juni weer haar deuren mag openen stond er naast het bed een gedekte tafel met daarop het menu. Een staycation is namelijk niet compleet zonder een uitgebreid etentje, verzorgd door restaurant Bar Kantoor. 

bar 3

Via de telefoon op de hotelkamer konden we onze keuze doorgeven en laten weten op welk tijdstip we het eerste gericht wilden ontvangen. Stipt op het aangegeven tijdstip kwamen er twee medewerkers van Bar Kantoor aan de deur met een trolley met daarop het eerste gerecht en een flesje wijn. Daarna konden we aangeven hoe laat we het hoofd- en nagerecht wilden ontvangen. Alle gerechten waren prachtig opgemaakt en de porties waren enorm. Daar houden we van!

bar 5

In eerste instantie leek het me een beetje gek om op deze manier in een hotelkamer te dineren, maar juist omdat je het nooit doet en het momenteel ook niet anders kan maakte dit de staycation nog een stukje specialer. Om eerlijk te zijn was dit eigenlijk wel het hoogtepunt van de avond. Verder valt er natuurlijk vrij weinig te doen. 

De ochtend erna moesten we om 11.00 uur uitchecken. Omdat we iets teveel wijn hadden gedronken verkozen we uitslapen boven een ontbijt, maar mocht je hier zin in hebben dan is er een speciaal ontbijtplateau voor 7 euro p.p. bij te bestellen. 

Al met al vond ik dit een super leuke, geslaagde ervaring  en zou ik het iedereen aanraden die gek wordt van het thuis zitten. Het voelt wellicht een beetje gek om een hotelkamer in je eigen stad te boeken, maar naar mijn mening is het juist extra leuk en ervaar je gek genoeg wel echt een vakantiegevoel. Aanrader dus voor iedereen die er even uit wil of een speciaal verjaardagcadeau wilt geven. 

* De Staycation bij het Conscious Hotel Westerpark, inclusief een 3-gangen diner voor twee op de hotel kamer inclusief een fles wijn, fles water en koffie en thee na, is voor 125 euro te boeken via www.barkantoor.nl. 

Geef een reactie