Umami by Han Amsterdam: Aziatische-fusion gerechten en shared dining

Op zoek naar een restaurant waar je echt lekker Chinees kunt eten? Reserveer dan snel je tafeltje bij bij Umami by Han op de Overtoom in Amsterdam waar je voor een zeer goede prijs heerlijke Aziatische-fusion gerechtjes in een moderne setting krijgt voorgeschoteld. 

Door Anne Tonen

De naam van het restaurant zou je bekend kunnen voorkomen want Umami by Han heeft al vestigingen in Maastricht, Eindhoven, Den Haag en Rotterdam. Sinds november 2017 hebben we deze keten, waarvan al drie restaurants met een Bib Gourmand zijn bekroond, ook in Amsterdam. En daar zijn wij ontzettend blij mee. 

De keuken wordt namelijk geleid door sterrenchef Han Ji en zijn talent is om verschillende smaken te combineren. Tijdens het koken zoekt hij een balans tussen zoet, zuur, zout en bitter. Mocht je van verrassende smaken houden, dan ben je bij Umami by Han dus aan het goede adres.

umami q

Maar wat staat er nou op het menu? Ontzettend veel! Wij waren tijdens de eerste gang vooral erg weg van de inktvis met aardappelmousseline en granaatappeldressing, de tonijn tartaar met peperolie, mosterdsaus en wasabimayonaise en de eendenborst met komkommer en Japanse zeewier. Bij al deze voorgerechten waren de smaken zo bijzonder gecombineerd dat elke hap een genot was. 

umami food

Daarna kregen we nog drie gangen met verschillende gerechtjes die we konden delen. We proefden onder meer de zeebaars, de eendenborst met sinaasappeldressing en coquilles met knolselderijpuree en oestersaus. Stuk voor stuk waren deze gerechten fris, vers en zeer verrassend qua smaak. De hoofdgerechten, voornamelijk met vlees, vonden we in vergelijking met de eerdere gerechten iets minder bijzonder van smaak. 

umami 1

De gerechten worden, net zoals ze in China doen, gedeeld. Je bestelt ze in rondes en voor een driegangendiner, waarbij je twee gerechten per persoon krijgt, betaal je slechts 27,50. 

Een ander pluspunt is dat de bediening ontzettend aardig en gepassioneerd is en ze brengen hun kennis over de gerechten (en ook de bijbehorende wijnen) met veel enthousiasme over. Voor iedereen die van de Aziatische keuken houdt en gek is op een avondje lang genieten van eten en wijn is Umami by Han dus een dikke aanrader!

Adres: Overtoom 31, Amsterdam
Reserveren: www.umami-restaurant.com

Foto's: Umami by Han

andere artikelen