Bar Rouge: bar, restaurant én club in Amsterdam met een Parijs tintje

In hetzelfde pand als de Supperclub zit vanaf maart dit jaar Bar Rouge gevestigd. Een bar waar je in de toekomst hopelijk kunt dansen, maar waar je nu zittend op je stoel met een glas bubbels en Asian Fusion-gerechten een club-ervaring kunt meemaken. En dat is heel erg welkom in deze gekke periode waarin we de feestjes ontzettend missen, 

We hebben om 19.00 uur gereserveerd bij Bar Rouge. Helaas hebben we iets vertraging waardoor we pas om 19.30 uur aankomen. De aardige portier voor de deur wijst ons erop dat ze bij Bar Rouge in shifts werken en dat we ons tafeltje alweer om 20.45 uur moeten verlaten. Het is namelijk nogal druk bij deze nieuwe spot. Voor de deur staat een meterslange rij en alle shifts zitten ramvol. Op tijd komen in deze tijd is dus wel echt een must. 

Franse bohemian sfeer

We krijgen een korte rondleiding van de portier, die zichzelf als de receptionist van Bar Rouge omschrijft. Onze jassen bergen we op in kluisjes en daarna worden we naar ons tafeltje gebracht. Als we binnenkomen kijken we onze ogen uit en het voelt alsof we in een Parijse bar terecht zijn gekomen. Het wordt meteen duidelijk dat dit niet zomaar een restaurant is. De lederen banken, het zwoele rode licht, de zilveren discoballen en de luxe dieprode gordijnen zorgen voor een zwoele Franse bohemian sfeer en we voelen meteen dat dit een bijzondere avond gaat worden. 

_MG_5340

Aziatische fusion-gerechten & live-acts

We nemen plaats aan een tafeltje naast de dj-booth en tegenover de bar waar een dame al heerlijke cocktails aan het shaken is. Zelf vind ik het fijner om met een neutraal drankje te beginnen en dus beginnen we een glas Moët & Chandon champagne (14 euro per glas) terwijl we ondertussen de sfeer observeren. Het valt ons op dat er alleen maar vrouwen zitten en iedereen zich in hun mooiste jurkje heeft gestoken. Volgens mij heeft het restaurant geen kledingvoorschriften maar aangezien het hier wel een beetje draait om zien en gezien worden is het aan te raden om iets meer aandacht aan je haar of outfit te besteden. Trek bijvoorbeeld een outfit aan die je naar een club-avond aan zou trekken. Want eigenlijk heb je bij Bar Rouge het gevoel alsof je in een club bent belandt. Je favo R&B-club van in je tienerjaren, want de dj draait echt alle old school hitjes hard door de speakers, van Ginuwine, Aaliyah, TLC tot Destiny's Child, uit die tijd. Gelukkiger kan je me bijna niet krijgen. 

A6509472

Hoewel de sfeer Frans aan doet, bestaat de menukaart uit Aziatische fusiongerechten. Zo staan er heel veel verschillende sushirolls op de kaart. Keuzestress? Dan kun je kiezen voor de 'platter'. Deze kost 39,50 euro en hierbij krijg je zes verschillende rolls. Wij kiezen voor de platter en als we deze binnen no time geserveerd wordt zijn we aangenaam verrast. De rolls zien er prachtig uit, maar dat mag ook wel voor deze prijs. 

Verder bestellen we als tussengerecht zes oesters (19,50 euro), geserveerd in een ponzu soja dressing. Ook deze oesters worden prachtig opgediend op een soort van bord met steentjes die licht geven. Daarna bestellen we Dim Sum Chicken (8,50 euro) en Dim Sum met garnaal (11,75 euro). Per portie krijg je drie stukjes. Klinkt weinig maar het vult wel erg goed en de smaken zijn goddelijk. 

_DSC9904

Tussen de gerechten door worden we nog verrast met een zangeres die ons overhaalt om mee te zingen met Superwoman van Alicia Keys en Irreplaceble van Beyonce. Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen. Tot slot worden we ook nog eens getrakteerd op een danseres die in een sexy outfit door het restaurant fladdert en een aantal gelukkige bezoekers verrast met een lapdance. Jaja, bij Bar Rouge eet je niet alleen heerlijk maar kijk je ook nog eens je ogen uit. 

Cocktails voor pornstars

De avond sluiten we af met, volgens de serveerster, het meest instagrammable gerecht van het menu: La Rouge. Rolls gevuld met zalm, zeebaars én tonijn versierd met eetbare glitter. Bijna te prachtig om op te eten. Onze champagne verruilen we bij dit gerecht voor een cocktail, want daar zijn ze bij Bar Rouge ook in gespecialiseerd. We kiezen allebei voor de toepasselijke 'Twinkle, twinkle, little star, this one will make you a pornstar'- cocktail (14 euro). 

Om 20.45 uur is het tijd om te vertrekken want de volgende shift komt eraan. Helaas is het door corona nog niet mogelijk om te genieten van een classic night out bij Bar Rouge. Maar zittend aan tafel met leuk gezelschap heb je bij Bar Rouge gegarandeerd een unieke avond uit. 

Reserveren: barrouge.nl
Adres: Singel 460, Amsterdam

andere artikelen