Zo blijf je happy & healthy tijdens een bbq

Zwoele zomeravonden met vrienden, drankjes en een bbq in het park. Niets is gezelliger. Helaas gaat barbecueën vaak gepaard met de nodige calorieën. Met deze handige tips van onze foodblogger Faye Boné kun je én genieten én je ‘summer body’ behouden.

Lopende band
Bij een normale avondmaaltijd schep je ook geen drie keer op, waarom tijdens een bbq wel? Zorg ervoor dat je één keer goed opschept en laat het daar dan bij.

Sausjes
We weten allemaal dat sausjes de ‘boosdoeners’ zijn. Maar wij snappen ook wel dat er aan een bbq  zonder saus eigenlijk geen zak aan is. Rode sauzen bevatten over het algemeen minder vet. Denk aan ketchup, curry of barbecuesaus. Zelfgemaakte sauzen gemaakt op yoghurtbasis doen het ook veel beter dan een vette mayo uit de winkel.

Salade
Als we salade horen denken we al gauw hashtag healthy! Maar niets is minder waar. In veel (kant en klare) salades zitten verborgen suikers en vetten. Maak daarom altijd zelf een salade met een beetje citroensap en olijfolie als dressing. Vermijd vooral de welbekende huzaren- en aardappelsalades uit emmers.

Water
Zorg er voor dat je al een groot glas water achterover hebt geslagen voordat de BBQ gaat beginnen. Hiermee heb je al een bepaalde ‘bodem’ gelegd en zit je sneller vol.

Brood
Wat mij betreft favoriet tijdens een bbq: brood en smeersel, I call it heaven! Maar we hoeven niet uit te leggen dat brood niet bepaald ‘skinny’ is. Vaak beginnen we met brood, tussendoor dippen we nog een broodje door de aioli en we eindigen met een broodje om het af te leren. 2 a 3 stukjes is prima, maar zorg ervoor dat je niet al een half brood op hebt voordat er een stukje vlees of vis aan te pas komt.

Vlees noch vis 
Gooi het eens over de vegetarische boeg. Je hebt heerlijke vleesvergeters die gemaakt zijn van duurzaam geteelde soja. Leuk om je eens in te verdiepen. Wat gegrilde groenten erbij, een zelfgemaakte tzaziki en je hebt een lekker en gezonde maaltijd.

Choose your battles
Van wijn tot aan brood tot aan toetjes, het kan niet op. Maar je kunt niet én in die bikini willen én lopen schransen voor je leven. Wil je een wijntje, neem een wijntje, maar ga daarna over op water of een spa rood met een citroentje. Wil je toch een toetje na al dat warms? Kies voor een stuk fruit als watermeloen of wat aardbeien. 

andere artikelen