Buenos Aires: tips om deze stad als een echte Porteño te ervaren

Ik krijg misschien een aantal mensen op mijn nek als ik dit zeg, maar fuck New York, fuck Parijs… Buenos Aires is het helemaal. Deze stad in de “nieuwe wereld” heeft het allemaal en is net als New York en Parijs 24-uur per dag wakker. Wat maakt Buenos Aires dan beter? De mensen. Latijnse vriendelijkheid is iets wat wij als “stugge” Nederlanders niet kennen. De mensen zijn vriendelijke, ontzettend behulpzaam. Een woordje Spaans spreken helpt trouwens wel, dus pak de studieboeken er maar alvast bij!

Door Stefan Hut

Accommodatie

Natuurlijk ben je vrij om te kiezen waar en hoe je wilt verblijven in Buenos Aires. Slaap je liever in een hotel dat van alle gemakken voorzien of logeer je graag bij de locals in een Airbnb. Dat ik fan ben van het laatste is bekend maar waar je ook voor kiest de wijk Palermo is the place to be, ook wel het Soho van Buenos Aires genoemd. In deze bruisende wijk barst het van de meest fantastische restaurants, bars, lunchrooms en clubs. Voor zowel de culinaire reiziger als het feestbeest is hier genoeg te doen. Het is hier veilig en vele restaurants zijn tot diep in de nacht geopend.

Eten en drinken

Buenos Aires staat bekend om zijn heerlijke steak, zo mals dat je het kan snijden met een lepel (geen grapje!) en om zijn heerlijke wijnen! Maar ook voor een heerlijk ontbijt of een lekkere lunch is er voldoende aanbod. Het is trouwens heel normaal om in de rij te staan voor een restaurant, veel plekken doen niet aan reserveringen en daarom moet je gewoon netjes je beurt afwachten.

Verblijf je in het hippe Palermo ga dan eens langs bij Lab! Dit leuke koffie café maakt zijn verschillende koffie blends en experimenteert graag met verschillende smaken. Ook is er hier genoeg keuze voor iets lekkers te eten, kies bijvoorbeeld voor de lekker carrot cake de heerlijke granen muffins of voor mijn persoonlijke favoriet: medialunas (letterlijke vertaling: halve maan) deze mini versie van de bekende croissant is net iets anders dan zijn Franse concurrent. De Zuid-Amerikaanse versie is wat zoeter en bijzonder geliefd op het continent, maar Lab heeft de beste in Buenos Aires.

eten

Voor een heerlijke lunch kun je terecht bij Miranda, een restaurant wat de hele dag door de lekkerste biefstuk en andere soorten vlees grilt waar je bij zit. Dit fenomeen zal je trouwens veel tegenkomen in Buenos Aires en staat bekend als “Parilla” (barbecue/grill). Een ander plekje waar je terecht kan voor zowel ontbijt, lunch en diner (de hele nacht door) is La Panera Rosa. Dit restaurant heeft verschillende vestigingen door heel Buenos Aires, dus waar je ook verblijft er is vast 1 in de buurt. 

De beste biefstuk vindt je ongetwijfeld bij Don Julio. Dit restaurant met een Michelin ster staat in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Kies je favoriete stuk vlees, bestel een fles Malbec en je zult nooit meer tevreden zijn met andere biefstuk en wijn. De prijs is echter gelijk aan een luxe diner in Nederland. Wij betaalden voor 2 personen slechts €80,- en het stuk vlees is minstens 3x zo groot als een biefstuk in Nederland! Deze mag je niet missen!

Andere aanraders: 

  • Las Cabras
  • Guerrin (beste pizza ooit!)

Vergeet ook niet empanadas te proberen! Deze staan zo’n beetje overal op de kaart maar de beste vind je bij Ña Serapia een klein “hole in the wall” restaurant.

Botanical Gardens
Botanical Gardens

Must see and do’s in Buenos Aires:

De mogelijkheden in Buenos Aires zijn eindeloos! Hou je van natuur neem dan een wandeling door de Botanische tuinen of de Japanse tuinen. Ben je een liefhebber van klassieke muziek boek dan een ticket voor een concert in Teatro Colón, dat is sowieso de moeite waard aangezien het theater werkelijk beeldschoon is! De dansers of de bewonderaars daarvan mogen Buenos Aires niet verlaten zonder een Milonga (soort van dansavond waar Argentijnse tango centraal staat) bezocht te hebben wij raden “La Viruta Tango Club” in Palermo aan.

El Alteneo
El Alteneo

Een andere aanrader is “El Alteneo Grand Splendid”, deze boekenwinkel huist in wat vroeger dienst deed als een theater en dat is fantastisch om te zien. Natuurlijk mag je ook plekken als de obelisk, Casa Rosada, Puerto Madero en Cementerio de la Recoleta (hier vind je Evita’s graf) niet missen. Verder is “Caminito” een ontzettend kleurrijke buurt (let hier wel op je spullen) een echte aanrader! En als je hier dan bent vergeet dan niet een heerlijk broodje “Choripan” te proeven.

andere artikelen