Tip: lunchen of dineren in pop-up restaurant Ruigoord by Kes & Friends

Eten, drinken en uren tafelen in gezelschap van je leukste vrienden op een van de mooiste, fijnste plekjes in Amsterdam. Het kan nog tot en met het laatste weekend van september bij KES & Friends, die een pop-up restaurant hebben in het magische, rustgevende, kunstzinnige Ruigoord. 

De meeste mensen kennen Ruigoord waarschijnlijk van feestjes en festivals, maar in het dorpje hebben ook veel kunstenaars en creatievelingen hun atelier. Een daarvan is Kes. Een super vrolijke, sociale Amsterdamse levensgenieter en keukenprins die een paar jaar geleden nog een eigen raclette stand had in de Amsterdamse Foodhallen. Niet veel later volgde hij zijn hart om te gaan koken in het Mandali Retreat center in Italie. 

kes 5

Inmiddels is Kes weer terug, en maar goed ook, en kunnen we van zijn kookkunsten genieten in zijn eigen zomerse pop-up restaurant naast de kerk in Ruigoord op de veranda van het buurthuis van het dorp. En wat is er nou fijner dan eten op een mooie plek in het gezelschap van andere Ruigoord-liefhebbers die ook van goede wijn én super lekker eten houden? 

kes 3

Terwijl we aankomen zit iedereen al gezellig te borrelen aan een van de knusse tafeltjes. We worden welkom geheten door Kes en krijgen een heerlijk glas witte wijn met heerlijke gegrilde groenten(chips) als aperitief. De zon schijnt, verderop is er een kampvuurtje en het voelt alsof we heel ver buiten Amsterdam zijn. Eigenlijk voelt het wel een beetje als vakantie en van ons mag deze avond oneindig lang duren. 

kes 2

Bij Kes eet je voor een vaste prijs van 35 euro p.p. een vegetarisch viergangenmenu. Als eerste gang krijgen we een super verrassend gerecht: gegrilde nectarine met venkel, noten en een miso dressing. Ooit gegrilde necatarine had? Wij dus ook niet, maar het was ontzettend smaakvol en totaal anders dan je gewend bent. Daarna eten we cocos haricots met aardappel pesto en een gepocheerd eitje. Gevolgd door een overheerlijke risotto met pistache en gorgonzola en als afsluiter een ricotta limoen taart. Helaas kunnen jullie dit niet meer proeven, want Kes wisselt wekelijks van menu. Vinden wij alleen maar fijn, want dan kunnen we nog een keertje terug. 

kes 1

Aan het einde van de avond, rond een uurtje of elf, hebben we iets te diep in het glaasje gekeken en hebben we met ongeveer alle gasten wel een praatje gemaakt. Want niet alleen het eten en de wijnen zijn goed, de sfeer is ook behoorlijk fijn en omdat het pop-up restaurant heel klein en intiem is maak je dus al snel contact met andere mensen en dat maakt de avond, die al ontzettend fijn was, helemaal perfect. 

Ruigoord by Kes & Friends is de hele maand september geopend op vrijdag om 19.30 uur, zaterdag om 18.00 uur en zondag om 14.00 uur. Wil je een keertje komen eten? Reserveer dan hier je tafel. 

andere artikelen