Toen ik werd uitgenodigd om te gaan dineren in een casino was ik in eerste instantie ietwat terughoudend. Ik was überhaupt nog nooit in een casino geweest en had er nogal een fout beeld bij. Toch besloot ik samen met een vriendin het een kans te geven. Van gokken houd ik nog steeds niet, maar voor wie van lekker lang tafelen houdt op hoog niveau is het restaurant in het nieuwe Holland Casino naast station Amsterdam Sloterdijk zeker een bezoekje waard.
Door Anne Tonen
Mijn tafelgenoot en ik werden welkom geheten door de manager die ons naar het restaurant bovenin het casino begeleidde. Hoewel je wel uitzicht hebt op de speelautomaten heb je als je in het restaurant zit niet het gevoel alsof je in een casino zit. Het restaurant is erg strak en stijlvol ingericht en er is slechts plek voor 60 couverts waardoor het erg knus en intiem is.
De keuken van deze vestiging van het Holland Casino is hoogstaand en staat onder leiding van chefkok Sebastiaan Veenhuizen, die voorheen werkzaam was als souschef bij het Hilton Doubletree Hotel. In de open keuken worden de heerlijkste culinaire gerechten uit de Mediterrane, Aziatische en Latijns Amerikaanse keuken bereid. Het leuke is dus dat je uit verschillende werelddelen iets kan proeven. Elk gerecht is namelijk als hoofdgerecht, maar ook als klein gerecht te bestellen. Dat laatste is wat wij deden, aangezien wij gek zijn op shared dining en zoveel mogelijk wilden proeven.
We lieten ons verrassen door de super vriendelijke en professionele jongen die ons bediende en hij beloofde ons de lekkerste gerechten uit de verschillende keukens te laten proeven. Zo gezegd zo gedaan. We begonnen met de ceviche van zeebaars met tigermilk, verschillende radijssoorten en avocado en een gerecht van gegrilde octopus met zoete aardappel, chimichurri, krokante olijven en jalepenos. Twee heerlijke voorgerechten (10 euro p.s.) en ook nog eens prachtig opgemaakt.
Daarna kregen we als tussengerecht de biefstuk van gebakken en gepofte biet met hazelnoot, postelein en geitenyoghurt en de yellowtail kingfish met knapperige groenten, tatakidressing en peanut crunch. Ook deze gerechten zijn beide voor 10 euro te bestellen.
Vervolgens gingen we door met het hoofdgerecht (gemiddelde prijs: tussen de 15 en 20 euro). Een langzaam gegaarde short rib met wortel-gemberpuree, salade van venkel en teriyakisaus en de runderpicanha met pico de gallo, krokante polenta en mais. Op geen een gerecht hadden we iets aan te merken. Alleen de bijgerechten, zoals de tagliatelli en de rijst, waren een beetje droog en smaakloos.
Voor wie nooit een keuze kan maken en van verschillende keukens houdt is global dining dus zeker een tip. Het is betaalbaar, lekker en je wordt door het goed opgeleide personeel volledig in de watten gelegd. Mocht je daarna nog niet naar huis willen, drink dan een lekkere cocktail aan de bar of doe mee met disco bingo.
Adres: La Guardiaweg 61, Amsterdam
Reserveren: www.hollandcasino.nl