Tip: De Celsius Sunday XL Lunch bij restaurant C Amsterdam

Dit restaurant stond al lange tijd op mijn lijstje en in januari ben ik er dan eindelijk voor het eerst gaan eten. De conclusie? Restaurant C Amsterdam aan de Wibautstraat behoort al na een keer lunchen tot een van mijn favoriete restaurants in de hoofdstad. En dat zegt heel wat aangezien ik zo'n drie keer per week uit eten ga en behoorlijk kritisch ben. In tijden heb ik niet zo goed gegeten als bij C, waar alles tot in de puntjes verzorgd is en je voor een betaalbare prijs de meest heerlijke gerechten op je bord krijgt.

Door Anne Tonen

Restaurant C Amsterdam opende twee jaar geleden haar deuren. Eigenaar van dit pareltje is chefkok Michiel van der Eerde die je ook kunt kennen van ZUID en het rondreizende pop-up restaurant Baut. Bij C draait alles om graden Celsius en proef je gerechten die op verschillende temperaturen bereid zijn, namelijk tussen de 0 en 200 graden. Het idee hierachter is dat je op deze manier ontdekt hoe een product qua smaak kan veranderen wanneer het op verschillende temperaturen gemaakt is. 

Schermafbeelding 2018-02-11 om 13.18.19

Reserveer je een tafeltje bij C, dan kun je uitgaan van een middag of avond lang tafelen met verrassende gerechten, uitstekende wijn en cocktails. Wij schoven aan bij de Celsius Sunday XL Lunch, die elke zondagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur plaatsvindt, en waarbij je de keuze hebt tussen een drie- (29, euro), vier- (39, euro) of vijfgangenmenu (49 euro). Daarbij kun je ook nog eens kiezen voor een wijn- of een cocktailpairing waarbij met zorg en aandacht het perfecte drankje bij het juiste gerecht wordt geserveerd. 

Restaurant C - Januari 2018 (by Dishtales) (2 of 38)

Het eerste gerecht dat voorbij kwam was tussen de 0 en 20 graden bereidt: yellofish tonijn met een vinegraitte van dashii, rumble van zeeweer dashii ijs, granaatappel en een gel van rijstazijn. Een gerecht waarbij elke hap anders proefde en een genot was voor je smaakpapillen. Een erg goede binnenkomer. 

Daarna kregen we de rundertartaar, ook in de categorie 0 tot 20 graden, met oester, een schuim van mierikswortel, krokante mosterd en radijs. In de categorie 200 graden werden we verrast met een stuk lam, dat zo lekker mals en zacht was en in combinatie met het heerlijke sausje perfect op smaak was gebracht. 

Restaurant C - Januari 2018 (by Dishtales) (30 of 38)

Ook in het dessert werden er weer verrassende smaken gecombineerd. We kregen een bombe van speculaas, amandel en witte chocolade met een perengelei, karamelijs en een crumble van citroen. Om je vingers bij af te likken. 

Restaurant C - Januari 2018 (by Dishtales) (17 of 38)

Nog even over het wijnarrangement dat je erbij kunt bestellen: doe dit vooral! Het personeel van C weet als geen ander welke wijn bij welk gerecht past. Het cocktailarrangement is overigens ook sterk aan te raden. Hierbij moet je natuurlijk niet denken aan een Mojito of een Sex on the Beach maar aan culinaire cocktails die net als alle gerechten ontzettend verrassend van smaak zijn en die door een van de beste bartenders van Nederland bereid worden. 

Zoals je wel kunt lezen is C een restaurant waar je in de watten gelegd wordt en waar je van elke hap intens geniet. Daarnaast is het personeel ontzettend vriendelijk, geduldig en vakkundig en dat maakt zo'n middag lunchen op topniveau nog geslaagder.

* Reserveren voor de lunch kan overigens ook op andere dagen dan de zondag en uiteraard kun je ook gewoon a la carte bestellen. 

Adres: Wibaustraat 125, Amsterdam
Reserveren: c.amsterdam 

andere artikelen