Wat te doen tijdens Museumnacht 2017? 10 tips!

Tijdens alweer de achttiende editie van de Museumnacht Amsterdam kun je zaterdag 5 november op maar liefst 56 verschillende locaties op een feestelijke manier je culturele kennis bijspijkeren. Het programma is breder dan ooit, dus wij helpen je graag een handje. Dit zijn volgens ons de plekken die je dit jaar niet mag overslaan. 

1. Boottochtje

Museum Het Grachtenhuis organiseert in samenwerking met Canal Tours Amsterdam een rondleiding door de grachten. Vaar onder de prachtig verlichte bruggen, laat je meeslepen door het verhaal van de tourguide en leer onze hoofdstad op een andere manier kennen.

Locatie: Museum Het Grachtenhuis
Tijdstip: 19.00 – 1.00 

2. Silent Disco

In de Voorhal, de kathedraal van het Rijksmuseum, kun je terecht op de silent disco. Ideaal om de avond te beginnen óf af te sluiten.

Locatie: Rijksmuseum
Tijdstip: 19.00 – 1.00 

3. Winterse bbq

In samenwerking met het Tijdelijk Museum, organiseert restaurant A Beautiful Mess een culinaire avond. Hier kun je genieten van een winterse barbecue met een mixed grill van vlees en groenten in de sferen van het MiddenOosten of een verrassende fusion borrelplank met diverse nationaliteiten. Zeker zijn van een plekje? Reserveer hier!

Locatie: Tijdelijk Museum in de voormalige Bijlmerbajes
Tijdstip: tussen 19.00 – 1.00

4. Remtopia

Tijdens het Amsterdam Dance Event trok Colin Benders (beter bekend als Kyteman) samen met een grafisch ontwerper in het Rembrandthuis. In die nacht maakten ze samen materiaal voor een nieuwe plaat (zowel de muziek als de hoes). Hoe ze die nacht hebben beleefd? Dat kun je in deze documentaire zien. 

Locatie: Museum het Rembrandthuis
Tijdstip: 19.00 – 2.00 

5. Mannen in speedo’s tekenen

Vroeger mochten vrouwen geen mannelijk naakt tekenen, maar in deze tijden moet dat uiteraard gewoon kunnen. De mannen van Speedo Club Amsterdam offeren zich daarom op en zullen uitgebreid voor je poseren.

Locatie: Van Gogh Museum
Tijdstip: 20.30 – 23.30 

6. Dj ISIS

Dj Isis viert dit jaar haar 25-jarig jubileum en dat viert ze onder andere tijdens de Museumnacht. Wat je kunt verwachten? Een mix van haar meest bekende en favoriete nummers.

Locatie: Hermitage Amsterdam
Tijdstip:  00.00 – 02.00 

7. Waarom de kut meer kunst verdient

Bregje Hofstede en Machteld Vinkenborg van De Correspondent praten deze avond graag met jou over piemels en kutten in de kunst. Zij vinden het namelijk nogal opmerkelijk dat er zo’n taboe heerst op dat lichaamsdeel. Luister, debatteer mee en zeg gewoon ‘piemel’ en ‘kut’ zonder rood te worden.

Locatie: Van Gogh Museum
Tijdstip: 20:15 – 20:45 / 22:15 – 22:45

8. Neem een duik in de ballenbakboot

Onder het genot van de lekkerste hitjes en guilty pleasures kun je met je vrienden 20 minuten in de Ballenbakboot duiken. De boot van Canal Tours Amsterdam vertrekt de hele avond elk half uur vanaf de Stromma steiger achter het Rijksmuseum (Stadhouderskade 520). Wat ons betreft nu al het leukse event van de avond.

Locatie: Stadhouderskade 520
Tijdstip: 19.30 – 23.30

9. Nachtcollege: Sexy Plants

Caffeïne is een stimulerende stof die de koffieplant aanmaakt. Welke andere stimulerende of lustopwekkende stoffen maken planten? En hoe maakt de plant die ‘bella donna’ wordt genoemd vrouwen aantrekkelijker? In dit Nachtcollege gaat Dr. Evelien Rozema in op deze vragen.

Locatie: Hortus Botanicus
Tijdstip: 21.00 – 21.30 / 23.00 – 23.30

10. Linde Schöne

Ze voldoet aan alle kwalificaties van een rapper, maar ze rapt niet. Linde Schöne is de enige vrouw van het Noah’s Ark-label en je kent haar van hits als ‘Liefde van de Vloer’ en ‘Sorry Maar’. De perfecte manier om je Museumnacht af te sluiten.

Locatie: Van Gogh Museum
Tijdstip: 23.30 – 00:15 

Fotocredit: Museumnacht

andere artikelen