Thuis uit eten tijdens lockdown: Miss Hot Pot

Dronken worden aan de bar en lekker lang tafelen in je lievelings restaurant. We weten allemaal niet wanneer dat weer kan, maar gelukkig zijn er in Amsterdam genoeg restaurants die een complete maaltijd bij je thuisbezorgen. En omdat jullie vast een beetje inspiratie kunnen gebruiken bespreken wij tijdens de thuisquarantaine elke week een maaltijd die je geproefd moet hebben. Dit keer: de super gezonde fondues van Miss Hot Pot. 

De vrouw achter Miss Hot Pot is Kimmylien Nguyen. Beautyliefhebbers uit Amsterdam zullen haar vast kennen als eigenaresse van verschillende nagelstudio's, maar wat niet veel mensen weten is dat deze onderneemster in hart en nieren ook nog eens ontzettend goed kan koken. Door de coronacrisis kwam ook Kimmylien thuis te zitten, maar in plaats van te gaan zitten kniezen gebruikte ze deze tijd zorgvuldig en bedacht ze een nieuw concept: complete hotpots voor bij je thuis. Waarom? Het is super gezond, gezellig en ook nog eens coronaproof!

Wat staat er op het menu?

Keuzestress? Daar heb je bij Miss Hot Pot gelukkig geen last van want je kunt slechts uit twee opties kiezen: een menu voor twee personen inclusief hotpot (50 euro) of zonder hotpot (40 euro). Omdat ik zelf geen hotpot in huis had ging ik voor de eerste optie. 

Voor degenen die niet weten wat hotpotten is: groenten, vlees en vis onder dompelen in gloeiendhete bouillon om ze er daarna weer uit te vissen. Van visballetjes, dungesneden vlees, gamba's tot groenten en noodles. De traditie komt uit China, maar ook in een land als Vietnam eet je het op elke hoek van de straat. 

Wat bestellen we?

Uiteraard heb je keuzes uit vis, vlees en vega maar ook kun je gaan voor een combinatie hiervan want dat is naar mijn mening wel het spannendst. De bestelling kun je via de website van Miss Hot Pot bestellen en wordt door een super vrolijke en enthousiaste Kimmylien herself persoonlijk aan je deur bezorgd. De bezorging is van woensdag t/m zondag tussen 16.00 en 18.00 uur.  Mocht je de exacte tijd willen weten dan kun je Kimmylien altijd een appje sturen of haar even bellen. 

hotpot2

Hoe werkt/smaakt het?

Ten eerste word je al super vrolijk van het uitpakken van de enorme doos, waarin allemaal kleine bakjes eten zitten. Zelf ben ik dol op shared dining omdat je dan zoveel mogelijk kunt proeven. De bakjes waren gevuld met zalm en garnalen, rundvleeslapjes, tofu, surimisticks en verschillende soorten groenten zoals champignons en broccoli. Verder krijg je er twee verschillende soorten noodles bij, dikke en dunne slierten. En natuurlijk het onmisbare product: dé hotpot! 

De hotpot is opvouwbaar en klap je zo uit elkaar tot een lange pot. Verder is het een kwestie van de deksel eraf halen en de stekker in het stopcontact steken. In het pakket zitten ook twee grote flessen gevuld met bouillon. We hadden het niet verwacht maar de bouillon heeft best wel een frisse smaak, maar dat maakt het juist wel bijzonder. Je warmt het op in de pan en zodra de bouillon kookt kan het hotpotten beginnen. 

hotpot1

Wat je nodig hebt zijn twee kommetjes die je alvast kunt vullen met noodles en bouillon. De bijbehorende stukjes gebruikje om te eten, maar je hebt ze ook nodig om de ingrediënten in en uit de hotpot te halen. De variatie van de producten vond ik goed en hoewel ik gek ben op groenten, vond ik de gamba's, zalm en dungesneden beef stiekem wel het aller lekkerst. Bij het pakket krijg je ook nog ingredienten, zoals chilipepers, lente-uitjes en sesamolie, om een lekker pittig sausje erbij te serveren waar je alles lekker in kunt dippen en waardoor je het gevoel krijgt even op reis te zijn in Azie. 

Eindoordeel:

Bij het zien van de ingrediënten dacht ik in eerste instantie dat het niet goed zou vullen, maar omdat je langzaam eet en veel groenten eet heb je hier meer dan genoeg aan. Daarbij zijn de producten allemaal super vers, zijn de groenten en stukjes vlees en vis allemaal binnen een paar seconden tot 3 minuten gaar. Daarnaast is het onwijs gezellig om dit samen met je bff, je lover, je moeder, wie dan ook te doen. Helemaal in deze lockdown waarbij je zo'n andere ervaring op het gebied van eten wel even kunt gebruiken. Bestellen dus! 

Miss Hot Pot 

Open: woensdag – zondag 16:00 – 18:00
Prijs: 50 euro inclusief hotpot, 40 euro exclusief hotpot 
Bestellen via:  www.misshotpot.nl

andere artikelen