Thuis uit eten tijdens lockdown: de curry’s van de Curry Koning

Dronken worden aan de bar en lekker lang tafelen in je lievelings restaurant. We weten allemaal niet wanneer dat weer kan, maar gelukkig zijn er in Amsterdam genoeg restaurants die een complete maaltijd bij je thuisbezorgen. En omdat jullie vast een beetje inspiratie kunnen gebruiken bespreken wij tijdens de thuisquarantaine elke week een maaltijd die je geproefd moet hebben. Dit keer: de curry's van Curry Koning. 

Eerder tipten we al de afhaalmaaltijden van Eetcafé Schotsheuvel, dat in handen is van de mensen achter het populaire restaurant Wijmpje Beukers. Maar wat wij niet wisten is dat deze zelfde mensen naast Franse klassiekers ook nog eens het talent hebben om curry's in allerlei soorten en maten te bereiden. En uiteraard moeten wij die ook geproefd hebben.

Wat staat er op het menu?

Zes verschilende curry's om uit te kiezen, zoals de Butter Chicken (15,50 euro), Thaise Curry (15,50 euro) en twee verschillende soorten voor vegans. Als voorgerecht kun je kiezen voor een Tom Ka Kai (vega en vlees) voor 8,50 euro en staan er een aantal bijgerechten op die je naast je curry kunt eten. Denk aan Spicy Hummus (3,25 euro) of Harissa (1,25 euro). 

Curry2

Wat bestellen we?

Omdat we twee totaal verschillende gerechten willen proeven bestel ik, als echte vleesliefhebber, de Butter Chicken. Een licht pittige Indiase kipcurry met saus van cashewnoten (15,50 euro). Ook bestel ik de Vegan Aloo Gobi (13,50 euro). Dit is een nieuw gerecht op de kaart en valt volgens de medewerkster van Curry Koning ontzettend goed in de smaak bij vegetariers en vegans. Kortom: die moet ik volgens haar geproefd hebben. 

Daarnaast zijn side dishes altijd een goed idee dus bestellen we voor bij de curry een spitskoolsalade (2,75 euro), Garlic Naan (3,75 euro), Raita (1,25 euro), Mangochutney (1,25 euro), Wijmpjes Ailoi (5,50 euro). Over de Dame Blanche (8,25 euro) van Wijmpje Beukers hebben we ook alleen maar goede verhalen gehoord dus die gaat mee als dessert. 

Hoe smaakt het?

Als je in de buurt woont kun je de gerechten warm meenemen, maar aangezien ik een stukje moet fietsen neem ik de curry's koud mee en warm ik ze thuis even kort op in de magnetron. 

Ik begin met de Vegan Aloo Gobi, een Indiase curry gevuld met linzen, geroosterde bloemkool en aardappel. De curry is super gezond en heeft, zoals je mag verwachten van een Indiase curry, ook echt een Indiase smaak. Het gerecht is ontzettend op smaak, de juiste kruiden zijn gebruikt en het gerecht is best licht waardoor je na het het eten niet zo'n vol gevoel hebt. 

Dan de Butter Chicken. In twee woorden: goddelijk lekker. Ten eerste is er niet bezuinigd op de kip en het lijkt wel alsof ook dit gerecht door Indiase mensen is gemaakt. Ook hier zijn de smaken heel puur en sterk dat je met je vingers na afloop de saus, gemaakt van cashewnoten, van je bord likt. Gelukkig eet je thuis, dan dan mag dat. 

Hoewel de porties niet te zuinig zijn, is het wel echt aan te raden om er wat lekkere bijgerechten bij te bestellen. Zo is de spitskool lekker verfrissend en is naanbrood altijd een goed idee. Helemaal met de verrukkelijke zelfgemaakt aioloi van Wijmpje. Die pot aioli is trouwens enorm, dus die kun je in de koelkast stoppen en bewaren voor je borrelplank. 

curry3

We sluiten af met de Dame Blanche, gemaakt van witte chocolademousse, bros, vanilleijs, cake en een vleugje amaretto. Het smaakt eigenlijk meer naar tiramisu. Ontiegelijk goed én een perfect gerecht om deze avond mee af te sluiten. 

Eindoordeel

Voor echt goede curry's kun je niet meer alleen op de Zeedijk terecht. Wel zijn de curry's licht pittig gekruid dus als je net als ik van écht heet eten houdt, dan kun je er nog een pepertje bij gooien. Verder is hier helemaal niks op aan te merken. Sterker nog: dit smaakt naar meer! 

Curry Koning Amsterdam

Open: maandag t/m zondag
Prijs: tussen de 13,50 en 15,50 euro 
Bestellen of afhalen via: www.currykoning.nl

Lees ook:
–  Thuis uit eten tijdens lockdown: Miss Hot Pot 
–  Thuis uit eten tijdens lockdown: Eetcafé Schotsheuvel 

andere artikelen