Terugkijken en vooruitblikken met zangeres Anna Speller

Het einde van het jaar nadert en daarom blikken wij deze maand met bekende Nederlanders en social influencers terug op het afgelopen jaar. Deze week ondervragen we Anna Speller, zangeres van de populaire popgroep uit de jaren negentig: K-otic!

Wat was je grootste wtf-moment?

“Toen ik afgelopen zomer vijf maanden vrijgezel was en in die periode erg braaf was geweest, dacht ik op den duur: ik wil ook wel weer eens een beetje spanning. Ik had nog nooit een blind date gehad omdat ik dat doodeng vind. Tot het moment dat ik door mijn Facebook-berichten aan het scrollen was. Tussen de gefilterde berichten zat een berichtje van een jongen. Hij schreef dat hij Expeditie Robinson (waar Anna in 2015 aan deelnam, red.) aan het kijken was toen zijn schoonzusje tegen hem zei: dat is nou echt een meisje voor jou. Hij besloot mij een berichtje te sturen, maar omdat dat bericht tussen mijn spam was gekomen, las ik het pas een half jaar later. We zijn toen een beetje gaan kletsen en uiteindelijk spraken we af. Toen hij me op een gegeven moment vastpakte en me zoende, dacht ik echt: what the fuck? Ik zei ook: wow, man, jij durft. Dat was mijn wtf-moment, maar dus wel een hele leuke want sindsdien is hij mijn vriendje.”

schermafbeelding-2016-12-16-om-21-40-13

schermafbeelding-2016-12-16-om-14-20-02

Wat is je mooiste herinnering van 2016?

“Twee jaar geleden ben ik mijn vader verloren en ik vond het erg moeilijk dat hij het reünieconcert van K-otic begin december niet kon meemaken. Ik was 16 toen ik het Starmaker-huis in ging, dus hij had alles van heel dichtbij meegemaakt. Een half uur voordat we het podium op moesten kregen we een video te zien waarin mensen uit die periode ons succes wensten. Ik dacht: jezus, mijn vader is er niet bij. Dat is zo weird. Ik begon te huilen waarna Bouchra me vastpakte en zei: ‘hij is er vanavond bij’. We hebben toen met alle meiden staan janken. Ik begon me daarna wel zorgen te maken over mijn solo, want ik was bang dat ik weer in tranen zou uitbarsten. Gelukkig was het er allemaal uitgekomen voordat ik moest optreden. Toen ik vervolgens in mijn eentje op het podium stond voor mijn solo vroeg ik of iedereen in de zaal een lichtje aan wilde doen en wauw, dat was zo’n mooi moment. Het kwam helemaal mijn hartje binnen. Mijn vader is er gewoon, niks aan de hand, dacht ik. Het was heel mooi en heftig tegelijkertijd.”

Ik heb voor het eerst in 2016….

“Voor het eerst in mijn leven heb ik gedatet met iemand die ik niet ken. Dat heb ik echt nog nooit eerder gedaan nee. Kijk, als je er nuchter mee om kan gaan en er zo instaat dat je gewoon een leuke avond kan hebben dan is dat prima. Maar voor mij geeft een blind date hebben gewoon erg veel stress. Ik vind het veel leuker om iemand in het echt te leren kennen, via werk bijvoorbeeld. Gelukkig is mijn eerste, en hopelijk mijn laatste, blind date wel heel goed uitgepakt, haha.”

Wat was je beste aankoop?

“Ik heb een hele mooie nieuwe bh gekocht. Als je grote borsten hebt dan is het goed om af en toe wat geld uit te geven aan een goede bh. Met mijn cupmaat kan ik namelijk niet naar de H&M.”

schermafbeelding-2016-12-16-om-21-37-03

Aan welk liedje heb je de meeste herinneringen?

“Sinds mijn 11e heb ik een vriendinnengroepje met wie ik vroeger altijd naar het album ‘Never say Never’ van Brandy luisterde. Ik luister die liedjes nog vaak terug en zit dan weer even in de puberteit. Echt crazy! Voor het eerst met een jongen afspreken, voor het eerst uitgaan, voor het eerste make-up op doen, dat soort dingen. Met dat meidengroepje, met wie ik op jonge leeftijd ook vaak optredens deed, heb ik zoveel meegemaakt.”

De leukste persoon die je hebt ontmoet?

“Mijn vriendje Jesse. Ik ken weinig mensen die zo relaxed in het leven staan als hij. Zelf ben ik een persoon die heel erg houdt van geven en nu ben ik iemand tegengekomen die hetzelfde heeft. Wat ik zo leuk aan hem vind? Ik kan totaal mezelf bij hem zijn. Ik kan af en toe alle kanten op gaan, maar als je mij een beetje laat dan is er niks aan de hand. Hij kan daar mee omgaan. Maar hij durft ook tegen me zeggen dat ik even een toontje lager moet zingen. Het klopt gewoon. Wat ook heel fijn is, is dat we ook super goed kunnen lachen samen. Het is een soort drugs. Haha sorry, ik vind hem geloof ik erg leuk ja.”

Aan welke Instagram-persoonlijkheid heb jij je het meest geërgerd?

“Daar ben ik echt nul komma nul mee bezig. Ik erger me ook niet echt snel aan mensen. Waar ik me wel over verwonder is het feit dat veel mensen hun profielfoto op Instagram of Facebook aanpassen als er iets heftigs in de wereld gebeurd. Niks doen is natuurlijk ook niet goed, maar bij sommige personen denk ik dan: waarom post je hier nu iets over en hoor ik je anders nooit over dit soort onderwerpen? Dat voelt toch een beetje dubbel.”

Welk feestje van afgelopen jaar zou je nog wel eens over willen doen en waarom?

“Het oud en opnieuw feestje, dat elk jaar georganiseerd wordt door Buutvrij. Zij prikken een willekeurige datum in de maand december en met allemaal toffe, vrolijke mensen die helemaal naar de klote zijn tel je dan elk uur opnieuw af. Het is echt zo’n feest dat lekker uit de hand loopt en waar iedereen met elkaar loopt te tongen, haha. Helaas heb dit leuke feestje dit jaar gemist omdat het binnen twee minuten was uitverkocht, maar volgend jaar ben ik er zeker weer bij.”

De gekste plek waar je dit jaar seks hebt gehad?

“Dat is dit jaar niet gebeurd. Saai he? Nee, ik zweer het! Wel veel, maar niet op een gekke plek.”

schermafbeelding-2016-12-16-om-14-23-27

Wat hoop je volgend jaar als zangeres/actrice te bereiken?

“Onlangs ben ik samen met Sarah Chronis (ook actrice, red.), het bedrijfje AnnaSaar gestart. Mensen die naar een feestje, première, bruiloft of festival gaan kunnen bij ons in de stoel plaatsnemen en zich mooi laten maken door ons. Vanaf mijn 16e sta ik al in de spotlights en ik vind het erg fijn om nu eens met anderen bezig te zijn in plaats van mezelf. Dit is echt heel erg dankbaar werk. Verder ben ik bezig met het schrijven van nummers, dit keer Nederlandstalig. Daar zou ik nog wel een keer helemaal voor willen gaan.”

Wat gun jij jezelf volgend jaar?

“Ik gun mezelf een gezond en liefdevol jaar. En ik hoop natuurlijk dat die lieve mensen om me heen ook allemaal gelukkig zijn. Maar volgens mij zit dat wel goed hoor. Als het gaat zoals het nu gaat, ben ik super happy!”

Lees ook:
Terugkijken en vooruitblikken met realityster Amanda Balk
Terugkijken en vooruitblikken met modejournalist Desi Ridder

andere artikelen