Terugkijken en vooruitblikken met modejournalist Desi Ridder

Het einde van het jaar nadert en daarom blikken wij deze maand met bekende Nederlanders en social influencers terug op het afgelopen jaar. Deze week laten we Desi Ridder, modejournalist bij mannenblad Esquire, aan het woord. 

Wat was je grootste 'wtf-moment’?

"Toen RTL Live mij uitnodigde om het over Esquire's Best Geklede Man te hebben. Na drie voorgesprekken kwam de redactie tot de conclusie dat we het dus over Esquire, de stijl van de Nederlandse man en kledingtips voor mannen gingen hebben. Eenmaal aangeschoven vroeg Albert Verlinde wat ik van zijn en Johan Derksen’s outfit vond. Tegen Derksen zei ik dat hij misschien het bovenste knoopje van zijn overhemd kon sluiten en tegen Verlinde dat hij voor een andere kleurencombinatie moest gaan. Gewoon twee hele simpele tips waar de presentator in dit geval zelf drie keer om vroeg. Dat Derksen mij niet uit liet praten toen ik over zijn dertigcentimeterlange borsthaar begon en Verlinde even wilde vermelden dat hij Esquire echt een rotblad vond vroeg ik echt hardop 'what the fuck ik hier in hemelsnaam deed'. Dat hij Esquire een rotblad vindt zal wel, hij is vast niet de enige. Ik mag hopen dat hij het zei omdat hij het echt een vreselijk kutblad vindt. Niet omdat ik zei dat 'ie beter een andere kleurcombinatie aan had kunnen trekken. Dat zou best sneu zijn."

"De volgende dag had iedereen het erover. Opeens heeft half Nederland een mening over je, heftig en lollig tegelijk. Iemand vroeg zich af of ik een omgebouwde man was. Toch een compliment dat een gefrustreerde man uit een dropje in Zeeland zich afvraagt of Desi Ridder als jongetje is geboren. Ik zou willen dat iedereen zo actief was na een mooie zomeravond in het Vondelpark. Als iedereen z'n troep laat liggen en weet ik veel hoeveel plastic blijft liggen."

schermafbeelding-2016-12-06-om-19-23-06

Beste boek van 2016?

"De twee boeken van Hendrik Groen. Deze boeken kan ik iedereen aanraden. Mijn oma overleed begin dit jaar, al vanaf jongs af aan was ik heel close met haar. Door de boeken van Hendrik Groen had ik toch nog het gevoel dat ik een maatje van boven de tachtig had. Ik zoek nu trouwens een opa of omaatje in Amsterdam, die het gezellig vindt om samen een visje te eten op zaterdagmiddag of af en toe een wandeling maken. Dus mocht er iemand iemand kennen die soms eenzaam is, laat het me dan weten."

schermafbeelding-2016-12-06-om-19-22-11

Wat is je mooiste herinnering van 2016?

"Oke, dit klinkt een beetje raar, ik denk toch toen mijn oma stierf. Niet het feit dat ze stierf maar dat we er allemaal bij waren toen ze haar laatste adem uitblies. Het was heel verdrietig natuurlijk, maar ook heel mooi. Want hoe fijn is het als een dierbaar iemand sterft met al haar geliefden om zich heen? Ze had ook op een ochtend van de trap kunnen vallen en drie dagen onder aan de trap kunnen liggen."

Ik heb voor het eerst in 2016…

"Een tas gekocht die duurder is dan m'n maandelijkse huur. Ik heb er drie dagen niet van kunnen slapen, maar ik zie het nu maar als een investering. Mocht ik ooit failliet gaan en moeten bedelen, dan in ieder geval in stijl. Oja, en een coververhaal voor Esquire geschreven. Dit was trouwens met een van de leukste mannen in Nederland, 14 februari in de winkel."

Wat was je beste aankoop?

"De Sims4 die ik voor mijn broertje heb gekocht. Hij had er een half jaar voor gespaard en toen hij al het geld bij elkaar had heb ik het hem toch maar cadeau gedaan. Ik moet mijn titel als Leukste Grote Zus wel waarmaken."

Leukste persoon die je hebt ontmoet?

"Lucas en Arthur Jussen, ik ben echt dol op deze broers."

Wie is de best geklede persoon van 2016?

"Akwasi, ik hoef deze niet uit te leggen neem ik aan. Hij is trouwens de derde leukste persoon die ik heb ontmoet." 

Welke gebeurtenis in de fashionwereld staat jou het meest bij?

"Heb ik niet echt, ik hou van stijl en mensen die zich goed kleden. Van een tof joggingspak van Adidas tot aan een double breasted pak van Corneliani. Ik hou me niet echt bezig met keihard modenieuws zoals nieuwe ontwerpers van modemerken.

Aan welke Instagram-persoonlijkheid heb jij je het meer geërgerd dit jaar?

"Aan ieder instagram-account waar er bij de eerste negen foto’s meer dan vier selfies tussen zitten. Of zes. Of nog erger: negen. Laatst sprak ik iemand aan die z’n hele weekagenda op Instagram ging vertellen. Ik ken deze persoon en toen ik vroeg waarom hij dat in hemelsnaam deed was het antwoord: ‘Denk je dat ik dat zelf leuk vind? It’s all about marketing.’ Als je zo moet denken heb je denk ik echt een kutleven." 

Welke geïnterviewde (of iemand anders) hoop je in 2017 niet meer tegen te komen?

"Ik kan eigenlijk niemand bedenken."

schermafbeelding-2016-12-06-om-19-21-17

Welk feestje van afgelopen jaar zou je nog wel eens over willen doen en waarom?

"Het beste feest van 2016 was zonder twijfel Lowlands. Ik was hier met mijn (feest)vriendin Sofie, met haar is geen enkel feestje saai. Plus als ik om 23.00 uur terug naar de tent wilde zei Soof gewoon 'Yo, zie je later' en andersom ook. Geen gezeik, gezeur en 'ahhh-toe-blijf-nog-even'. Daar kan ik sowieso heel slecht tegen."

Wat gun jij jezelf volgend jaar?

"Money G. Ik kan nu wel zeggen dat dit een grapje is, maar ik ben best serieus. Ooit komt er een dag dat ik de Staatsloterij ga winnen. Ik gun m'n familie, vrienden en mijzelf al het geluk en gezondheid van de wereld." 

Lees ook: Terugkijken en vooruitblikken met realityster Amanda Balk 

andere artikelen