Terugkijken en vooruitblikken met Jeugdjournaal-presentatrice Welmoed Sijtsma

Het einde van het jaar nadert en daarom blikken wij deze maand met bekende Nederlanders en social influencers terug op het afgelopen jaar. Deze week is het de beurt aan Welmoed Sijtsma, de spontane en bloedmooie presentatrice van het NOS Jeugdjournaal.

Wat was je ‘wtf-moment’?

“Begin dit jaar was ik samen met Sandra, een goede vriendin van me, aan het reizen door Maleisie. We liepen het hostel uit om wat te gaan eten toen een jongen uit ons hostel vroeg of hij met ons mee kon eten. Wij dachten: prima, gezellig kom er maar bij. Hij gaf aan dat hij wel een leuke plek wist, dus wij z’n drieën in een taxi. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming kregen we al een beetje een raar gevoel. Het was namelijk nogal een romantische setting. Het enige wat we zagen was een gedekt tafeltje op een steiger aan het water met kaarslicht. Toen we naar dat tafeltje liepen zagen we daar een jongen zitten. Had die gast uit ons hostel dus stiekem een double date geregeld. Zaten we daar in onze backpackeroutfits met allebei een vriendje thuis. Als klap op de vuurpijl kwam er ook nog een bandje romantische hitjes voor ons zingen. Oh mijn god, dat was zo super ongemakkelijk!” 

Wanneer heb je voor het laatst gehuild in 2016?

"Toen één van mijn beste vriendinnen vertelde dat ze zwanger is. Een meisje. Tranen van geluk dus."

schermafbeelding-2016-12-13-om-14-38-21

Wat is je mooiste herinnering van 2016?

"Op mijn verjaardag organiseerden mijn vriendinnen een suprisefeest voor me bij Woodstock op Bloemendaal. Jungle by Night trad op en heel veel mensen hadden de moeite genomen om een kaartje te kopen en te komen. Zelfs van ver. Die middag en avond met de voetjes in het zand, fijne muziek en omgrind door al die fijne mensen was fantastisch. Ik heb de hele dag met een bizar grote glimlach rondgelopen. Wat een verrassing. En natuurlijk het moment dat mijn ex-vriend Erik en ik weer verkering kregen op 1 januari. Ik had het twee jaar daarvoor, na een relatie van vijf jaar, uitgemaakt en kwam er in die periode achter dat ik toch het liefst met hem en bij hem wilde zijn. We zagen elkaar inmiddels alweer een poosje en ik wist dat ik heel erg mijn best moest doen om hem terug te winnen, aangezien ik het had uitgemaakt. Precies om twaalf uur tijdens het vuurwerk heb ik hem gevraagd of hij alsjeblieft weer verkering met me wilde. Hij zei ja!”

schermafbeelding-2016-12-13-om-14-31-59

Ik heb voor het eerst in 2016…..?

“Ik heb voor het eerst in mijn leven in een serie (Zappmissie, red.) gespeeld. Ik speelde een non en dat was ontzettend leuk om te doen, maar wel echt moeilijk zeg. Ik had gehoopt dat ik een talent voor acteren in mezelf zou ontdekken, maar dat was absoluut niet zo haha. Op commando bang, verbaasd en geschrokken kijken is echt niet makkelijk hoor. Nee, actere is niet voor mij weggelegd. In een kinderserie spelen, zoals deze, misschien wel maar voor de wereld is beter als ik niet in films ga spelen.” 

Wat was je beste aankoop?

“Mijn nieuwe auto, een prachtige mooie witte Seat Ibiza. Die auto was heel erg nodig, want met mijn oude stond ik de afgelopen weken wel honderdduizend keer midden in de nacht met pech langs de weg wachtend op de ANWB. Ik ben trouwens ook heel erg blij met de drie tutu’s die ik dit jaar heb gekocht. Ik ben gek op tutu’s en vind het dan ook fantastisch dat ze weer in de mode zijn.” 

schermafbeelding-2016-12-23-om-13-44-38

Welk nieuwsmoment staat je het meeste bij?

"Op dit moment nemen we de jaaroverzichten van 2016 op en daarin komen alle belangrijke nieuwsgebeurtenissen voorbij. Voor mij persoonlijk staat de overwinning van Trump me het meest bij. Als journalist wil je dan gewoon aan het werk zijn."

Aan welke Instagram-peroonlijkheid heb jij je het meest geërgerd?

“Van die mensen die zich presenteren als een fitgirl of fitboy. Dat vind ik irritant, omdat ik er dan de hele tijd aan herinnert word dat ik ook moet gaan sporten. Wat ik vervolgens dan weer niet doe.”

suprisefeest-welmoed

Welk feestje van afgelopen jaar zou je nog wel eens over willen doen en waarom?

"Dat suprisefeest dus. Omdat het fantastisch was."

Aan welk liedje heb jij de meeste herinneringen dit jaar?

"Niet één lied, maar eigenlijk aan alle liedjes in mijn bubbeling-hitjes-lijst. Die is zo fijn fout."

Aan welk tv-programma zou jij volgend jaar willen meedoen?

“Wie is de Mol. Ik denk niet dat ik een hele geschikte kandidaat ben omdat als ik thuis kijk al weinig van die spellen snap. Maar het idee om in een soort van mindfuck te zitten en allemaal toffe spellen te gaan doen, spreekt me heel erg aan. Ik houd namelijk super veel van spelletjes.”

Wat gun jij jezelf volgend jaar?

“Een fijn en betaalbaar koophuis vinden in Amsterdam."

Lees ook:
Terugkijken en vooruitblikken met zangeres Anna Speller
Terugkijken en vooruitblikken met modejournalist Desi Ridder
Terugkijken en vooruitblikken met realityster Amanda Balk

Fotocredit: NOS/Stefan Heijdendael

 

andere artikelen