Té Tonic: De nieuwe manier van Gin Tonic drinken

Ben jij ook zo gek op Gin Tonic? Dat vrolijke, frisse maar smaakvolle drankje dat je het liefst de hele avond thuis met je vrienden drinkt? Deze cocktail is natuurlijk het lekkerst wanneer je er ook wat fruit, zoals komkommer, bessen, sinaasappel of ananas aan toevoegt. Maar hoe vervelend is het om zoveel verschillende ingrediënten te moeten inslaan die je daarna ook nog eens in stukjes moet snijden? Met Té Tonic zijn deze problemen vanaf nu voorgoed verleden tijd. 

Door: Anne Tonen

Té wat? Té Tonic is een theezakje gevuld met een blend van botanicals, kruiden en specerijen waarmee je de smaken van de gin en tonic optimaal benut. De zakjes bestaan uit plantaardige producten: thee, kruiden en specerijen, die samengevoegd worden in piramidevormige zijden zakjes. Hoe het werkt? Heel simpel: je kies een smaakje uit, laat het zakje een paar minuten in je drankje trekken en je hebt binnen no time je favoriete gin tonic met een smaakje. 

_MG_7917

Verschillende smaken

Ik kreeg een doosje opgestuurd en alleen van de verpakking werd ik al vrolijk. Het is een klein wit doosje waar weer vierentwintig kleine doosjes gevuld met theezakjes in zitten. Je kan kiezen uit zes verschillende smaken: red passion, rose jasmine, yellow citric, orange energy, green fresh en white essential. Hou je van zoet? Kies dan voor de red passion, waar onder andere gedroogde appel, aardbeien, bramen en frambozen in zit. Hou je meer van een frisse smaak? Ga dan voor de green fresh met ingrediënten als komkommer, citroenschil en jeneverbessen. 

Dat de smaken zo sterk en fruit zouden zijn, had ik niet verwacht. Wel moet je sommige Té Tonics zoals de wat lichtere (green fresh en yellow citric) iets langer laten in trekken voor de beste smaak. Of je laat het zakje gewoon in je glas zitten. Oh ja: de theezakjes zijn natuurlijk makkelijk om mee te nemen dus ook op zonnige dagen in het park kan je zonder gedoe je favoriete cocktail mixen. 

Benieuwd geworden naar Té Tonic? De doosjes zijn te bestellen via deze website. 

Foto's: Robert de Graauw

* Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Té Tonic. 

andere artikelen