Nieuw in Amsterdam Oost: TapasTheater

In de jaren dat Tessa Harmsen in de theaterwereld werkte als marketing/communicatie adviseur hoorde ze regelmatig dat veel mensen theater maar langdradig en onbereikbaar vinden. Met die gedachte startte ze afgelopen zomer haar eigen theater in Amsterdam Oost waarbij je makkelijk en wanneer het jou uitkomt een korte voorstelling kan kijken. 

Door Anne Tonen

Bij TapasTheater draait het om voorstellingen van maximaal 20 minuten. Elke avond spelen er in vier kleine ruimtes die zich in de kelder van het pand bevinden vier verschillende voorstellingen die ook vier keer (tussen 19.30 en 22.45 uur) per avond worden opgevoerd. Dit kan verschillen van dans, toneel, cabaret, musical, mime en klassiek. 

Zelf ben ik met een vader en een stiefmoeder als schouwburgdirecteur van jongs af aan opgegroeid in het theater. Hoewel ik gek ben op theater duren die voorstellingen me altijd veel te lang omdat ik een slecht concentratievermogen heb en daarnaast ook nog eens snel in slaap val als ik zit. Toen ik hoorde over TapasTheater dacht ik meteen: ‘dit is iets voor mij’.

Samen met een vriendin ging ik eerst een hapje eten in het gezellige restaurant. Koken doen ze hier niet zelf, maar het theater maakt gebruik van een hele goede traiteur die elke maand vijf verschillende gerechtjes maakt. Deze veel te lekkere hapjes (ja, ik moet er echt nog even achter zien te komen welke traiteur dit is) kan je voor 5 euro per stuk uit de automatiek halen die zich naast de bar bevindt. Hoe leuk. 

Terwijl we aan ons tafeltje bij het raam genoten van de tapasgerechten en een heerlijk wijntje bekeken we het programma van de avond. We kozen voor een muziekvoorstelling, een toneelvoorstelling en we sloten af met cabaret. Een goede combi met genoeg tijd ertussen om even naar het toilet te gaan, een hapje of een wijntje te bestellen. Dat glas wijn mag je trouwens gewoon lekker mee naar binnen nemen. Houden we van!

TapasTheater_LisaOstermann_LisetteZeegers

De voorstellingen worden trouwens gespeeld door professionele acteurs. Vaak zijn dit acteurs die net van de toneelacademie komen. Soms hebben ze veel ervaring, soms weinig. Dat doet er wat mij betreft niet zoveel toe want hoewel er tijdens onze avond een beetje een onzekere acteur tussen zat was zijn zang prachtig. Verder is de gehele ervaring gewoon heel tof. Door de korte voorstellingen en de variatie kreeg een beetje het gevoel alsof ik op theaterfestival de Parade was, maar dan binnen in een theater. 

TapasThaeter_MichellevandeVen

Het programma van TapasTheater wisselt trouwens elke maand, dus mocht je door alle voorstellingen heen zijn dan kan je een maand later gewoon weer een bezoekje brengen. Verder betaal je per voorstelling 6,50 euro of kan je via de website een all-in avond boeken. Wie neem jij binnenkort mee voor een avondje theater?

Adres: Andreas Bonnstraat 40, Amsterdam
Meer info: www.tapastheater.nl

andere artikelen