Sunny salad met aardbeien, geitenkaas en parmaham

De aardbeien van Hollandse bodem zijn weer overal te koop en dat maakt mij blij, want dat betekent maar één ding: de zomer komt eraan! De zon laat helaas nog even op zich wachten.. Tot die tijd doe ik dan maar even ‘alsof’ en geniet ik van deze zomerse salade met aardbeien en geitenkaas. Wist je dat dit echt een perfect combi is? Lekker zoet, fris en lekker romig. Doe daar nog wat parmaham bij en maak de salade af met een heerlijk stroperige dressing van balsamicoazijn. Perfect om mee te nemen naar je werk als lunch of het park.

Wat heb je nodig?

(voor twee salades)

  • 100 – 150 slamelange gemengd, rucola etc.
  • 200 – 250 gram aardbeien twee goede handjes
  • 100 gram geitenkaasbolletjes Bettine 
  • 100 gram parmaham
  • 1 avocado 
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voor de balsamicodressing:

  • Balsamicoazijn
  • Honing
  • Suiker

Bereidingswijze

  1. Breng de sla op smaak met wat olijfolie, peper en zout. 
  2. Halveer de aardbeien en snijd de avocado in blokjes. Scheur de plakjes parmaham wat kleiner.
  3. Verdeel de sla over twee borden en garneer met de aardbeien, avocado, parmaham en geitenkaasblokjes. Maak af met de balsamicoazijn en geniet!

Voor de balsamicodressing:

Doe een flinke scheut balsamicoazijn in een steelpannetje. Voeg een scheut honing toe en een theelepel suiker. Zet het vuur laag en laat de azijn gedurende 10 minuten onder af en toe roeren indikken tot de helft, zodat je een lekkere stroopachtige dressing krijgt. 

 

 

andere artikelen