Nieuw in Amsterdam-Zuid: Cavataria

Day Foodbar aan de Cornelis Krusemanstraat in Amsterdam Oud-Zuid is een metamorfose ondergaan en hebben begin maart opnieuw de deuren geopend onder de naam Cavataria. Verwacht geen Spaanse snackbar, maar een gezellig en beetje gekkig (op een positieve manier) restaurant waar je Spaanse tapas en verschillende cava's op de menukaart vindt. . 

Door Anne Tonen

Bij binnenkomst valt het ons niet meteen op, maar wanneer de enthousiaste en super vriendelijke eigenaar vertelt dat het hele restaurant een religieus thema heeft en we eens goed om ons heen kijken zien we het ineens. Aan de muur hangen overal bidprentjes, kruizen,er staat een biechtstoel waar je je kunt verlossen van je zonden en er is een stairway to hell als je afdaalt naar de toiletten. Creatief bedacht, maar waarom? Zo liep het toevallig toen de eigenaar via een bekende een oude kerkbank op de kop kon tikken en daardoor besloot om het restaurant met een knipoog een religieuze twist te geven. "Het restaurant voelt als onze kerk waar we de cava en het eerlijke Spaanse eten 'aanbidden', vertelt hij lachend. 

DSCF0953 ©TITIA HAHNE

Gelukkig hangt er alles behalve een kerkachtige sfeer in de Spaanse zaak, waar het vooral erg gezellig is en waar ook veel planten hangen om de boel op te vrolijken. Blijkbaar zijn de buurtbewoners ook blij met Cavataria want op een woensdagavond rond een uur of 19.00 zit het restaurant helemaal vol. Best knap wanneer je nog maar een paar weken open bent. 

Op de drankkaart staan vier verschillende cava die je per glas kunt bestellen. Van iets zoeter tot een hele droger en, deze kenden we nog niet, ze schenken er rosé cava. Favoriete drankje van de avond. Mocht je geen cava lusten of gewoon meer zin hebben in wijn of een cocktail dan hebben ze dat uiteraard ook voor je, maar geef die rosé cava sowieso een kanss. 

Door naar het eten! We starten met een plato mixo, waarbij we een selectie van de kleine tapas gerechtjes op de kaart krijgen. Op de plank (9,50 euro p.p.) ligt calamares, chorizo kroketjes, seranoham en manchego. Wat ons betreft iets te veel frituur maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Lekker is het allemaal wel. 

Tijdens de volgende rondes worden we verrast met twee portobello's met blauwe kaas (6 euro), een tartaar van aubergine (6 euro), gambas in knoflook (9 euro) en Spaanze zwarte pasta met inktvis (13 euro). De portobello's zijn echt echt aan te raden en verder zijn de gerechten prima, maar sommige zijn iets te prijzig voor wat je krijgt. Zo zat er bij de zwarte pasta nauwelijks vis en vinden we 9 euro voor een paar 'simpele' gamba's best duur. 

Behalve de ietwat hoge prijzen is Cavataria een gezellige plek om te zitten, hebben ze een fijn terras en is het zeker de moeite waard om in ieder geval alle cava's te komen proeven!

Adres: Cornelis Krusemanstraat 15, Amsterdam
Reserveren: www.cavataria.nl

andere artikelen