SLA eten is hip

Was sla eten eerst nog voor mensen die op dieet waren, nu hoort het bij een gezonde levensstijl. Want er is natuurlijk niets fijners dan in ons snelle bestaan even een gezonde, maar vooral lekkere salade, samen te laten stellen en mee te kunnen nemen naar huis. Zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. De biologische saladebar SLA speelt hier op in en is inmiddels een begrip geworden in Amsterdam en heeft na drie jaar ook vestigingen in Haarlem, Utrecht en Den Haag.

YourDailyLife tipte vorige maand SLA al als een plek waar je een lekkere, maar gezonde lunch kan halen. Deze keer het verhaal achter saladebar SLA: 

Het begin
Oprichters Nina Pierson (ook hoofdredacteur van het online health magazine Bedrock) en haar man Jop zijn de saladebar begonnen omdat ze een plek misten waar ze lekker, gezond en biologisch konden eten in een leuke omgeving. “Veel mensen hebben een drukke baan en dan lukt het niet altijd om te koken. Jop en Nina keken dan naar de opties om af te halen en die waren dan zo nihil dat ze dachten dit moet echt anders”, vertelt Miriam van de Lustgraaf, communicatiemanager bij SLA.

De twee besloten samen met chefkok Ida een eigen zaak te openen en dat bleek een groot succes. "Toen ze merkten dat iedereen zo blij werd van hun salades besloten ze het serieuzer aan te pakken en als snel volgde er meer winkels in Amsterdam. Uiteindelijk was het meteen druk. Blijkbaar waren wij niet de enige die dit miste in Amsterdam”, vertelt Miriam

sla-2

Gezond
Ondernemer Nina is bijna haar hele leven al bezig met gezond eten. “Die interesse begon op mijn elfde. In dat jaar kreeg mijn vader te horen dat hij prostaatkanker had. De medische wereld kon niks voor hem doen, ze gaven hem maximaal twee jaar. Mijn ouders probeerden alternatieve geneeswijzen: het Moermandieet, Chinese kruiden… Mijn moeder was daar fulltime mee bezig. Het is nooit wetenschappelijk bewezen, maar ik ben ervan overtuigd dat mijn vader door de juiste voeding nog elf in plaats van twee jaar heeft geleefd. Dat heeft bij mij een zaadje geplant: je denkt dat artsen altijd gelijk hebben, maar er is met voeding zo veel meer mogelijk”, vertelt Nina vorig jaar in tijdschrift Viva. 

sla-interview

Toekomst
Inmiddels is SLA ook te vinden in Den Haag, Utrecht en Haarlem. "Alle locaties herken je aan de iconische kas maar verder heeft elke winkel haar eigen sfeer. In Den Haag eten mensen bijvoorbeeld vaker in de winkel, nog even een koffietje erbij of een lekker taartje als dessert. In het centrum van Amsterdam zie je weer veel to-go", vertelt Miriam. 

Maar ook het buitenland lokt. “Het buitenland zou echt een droom zijn, maar alles stap voor stap."

Check hier onze tips voor een gezonde lunch!

andere artikelen