Verse en duurzame vis bij sushiketen Shabu Shabu

Kun je niet genoeg krijgen van sushi? Je kunt het natuurlijk thuis laten bezorgen maar wanneer je een bezoekje brengt aan all you can eat-restaurant Shabu Shabu heb je meer voor minder geld. Ideaal voor alle sushi-liefhebbers die het liefst zoveel mogelijk verschillende rolls en nigri’s willen proeven.

Door: Anne Tonen

De restaurants van Shabu Shabu zijn door heel Nederland te vinden, onder meer in Rotterdam, Nijmegen, Den Haag, Amersfoort en Amsterdam. YourDailyLife bracht een bezoekje aan de vestiging in Amsterdam aan het Rembrandtplein.

YDL-shaba-schaba-19-06-2017-Mo-Barends-058

Het eerste wat mij opviel is dat de sushi-kaart uitgebreider is dan bij andere all you can eat sushi-restaurants als het gaat om inside out rolls. Op het menu vind je bijvoorbeeld grilled tuna, een crunchy roll, een spicy tuna mousse en de black pearl (met garnaal, avocado en viskuit). En dan heb ik nog niet eens alles opgenoemd. Verder vind je op de kaart uiteraard ook alle bekende nigri’s, temaki’s en sashimi van zalm en tonijn.

De vis en de rijst waren zacht, vers en erg smaakvol en wat ik erg belangrijk vind is dat Shabu Shabu haar gerechten bereidt met duurzame vis. Onlangs is Shabu Shabu als eerste sushiketen in Nederland partner geworden van Stichting Vis&Seizoen. Hiermee levert het restaurant een bijdrage aan het behoud van vispopulaties en een gezonde visstand wereldwijd.

shabu shabu ipad

Naast dat de sushi van Shabu Shabu dus vers, duurzaam en ontzettend lekker is, is de bediening ook razendsnel. Dat komt doordat je je gerechten via een iPad bestelt waardoor je je sushi binnen slechts 8 minuten op je tafel hebt staan.

Hoewel Shabu Shabu (Rembrandtplein) haar best heeft gedaan om het pand op te vrolijken met planten en bloemen, is het niet heel sfeervol. Dat maakt echter ook helemaal niks uit aangezien je hier vooral komt voor het eten en de betaalbaarheid ervan.  

Voor een romantisch avondje uit zou ik eerder voor een ander restaurant kiezen, maar voor grote groepen en sushi addicts, zoals ik, is Shabu Shabu absoluut een aanrader.

Foto's: Mo Barends 

andere artikelen