Sapjes drinken bij Juice Brothers

Onder hippe Amsterdammers is Juice Brothers al helemaal een begrip. De gezonde sapjes, die allesbehalve goedkoop zijn, vliegen sinds de lancering in 2015 als warme broodjes over de toonbank. Volgens Juice Brothers zijn het niet zomaar sapjes, maar worden ze gemaakt met een machine die de ingrediënten eerst crushed en samendrukt. Hierdoor komt er veel  minder hitte vrij dan bij andere machines en blijven de voedingsstoffen in de sapjes beter behouden. Nou nodigt een sapje met komkommer en spinazie niet echt uit om te drinken dus om het leuk te houden hebben de sapjes grappige namen als ‘Vanilla Sky’, ‘Easy Going’ en ‘Gold Rush’.

Hierdoor zou je lichaam een boost van vitamines en mineralen krijgen en krijgt je spijsvertering tijd om ‘uit te rusten’

Naast dat de sapjes als een fijn tussendoortje kunnen dienen tijdens een drukke dag, kun je bij Juice Brothers ook terecht voor een cleanse (sapjes detox). Dan leef je een paar dagen alleen maar op deze sappen. Hierdoor zou je lichaam een boost van vitamines en mineralen krijgen en krijgt je spijsvertering tijd om ‘uit te rusten’. Goedkoop is dit niet; voor 1 dag betaal je 40 euro en krijg je 7 flessen, voor 3 dagen betaal je 110 euro (21 flessen). Wil je het helemaal goed aanpakken dan kun je kiezen voor 5 dagen, dat zijn 35 flessen voor 180 euro. Geen goedkope hobby…! 

juice-brother-3Of dit het geld waard is vraag ik mij persoonlijk af. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende methodes om gezond te leven dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik ga in ieder geval voor de filosofie dat alles met mate helemaal niet verkeerd is. Om nou dagenlang te leven op alleen maar sappen, daar bedank ik voor. Maar heel af en toe een flesje tussendoor, daar ben ik helemaal voor. Want ondanks de ‘groene ingrediënten’ zijn de sapjes goed te drinken. 

Inmiddels is Juice Brothers aan het uitbreiden en is deze ‘hotspot' ook te vinden in Haarlem en Amstelveen. 

Voor je TomTom:
In Amsterdam is Juice Brothers onder andere te vinden in de Van Woustraat 151 en in Haarlem in de Kruisstraat 40.

andere artikelen